Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Nu nog geen regenboogvlag in Papendrecht

Algemeen 198 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het gemeentebestuur van Papendrecht heeft besloten om naar aanleiding van de commotie over de Nashville-verklaring geen regenboogvlag te hijsen in Papendrecht.

Dat blijkt uit een verklaring die is gestuurd naar de fractievoorzitters in de Papendrechtse raad.

Met name vanuit GroenLinks was gevraagd om de regenboogvlag te hijsen om zodoende homoseksuelen een hart onder de riem te steken. Zij zouden zich gekwetst voelen door de Nashville-verklaring, die vorige week verspreid is. In die verklaring wordt homoseksualiteit zonde genoemd die niet gepraktiseerd mag worden. Het homohuwelijk wordt afgekeurd in de verklaring.

Het college van Papendrecht vindt het, vanuit het oogpunt van vrije meningsuiting, niet aan haar om anderen op te leggen hoe om te gaan met verklaringen van anderen.

Het advies van het Papendrechtse gemeentebestuur is daarom om te handelen vanuit 'eigenstandigheid' en niet vanuit incidenten. "Wij zijn dan ook geen voorstander van het hijsen van de regenboogvlag naar aanleiding van de Nashville-verklaring op zich. Het is in onze ogen krachtiger om jaarlijks op Coming Out dag, op 11 oktober, de regenboogvlag te hijsen en willen dit voorleggen aan de fractievoorzitters", aldus het gemeentebestuur van Papendrecht in de verklaring.

"Ik ben hier blij mee", reageert Trijntje van Es van D66 Papendrecht op Twitter. "Er wordt afstand genomen van de Nashville-verklaring en voor het eerst wordt geopperd om de regenboogvlag te hijsen op Coming Out dag."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden