Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: ingimage

Week van Gebed zet het recht voor ogen

  •   49 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • 'Recht voor ogen' is het thema voor de Week van Gebed die in de week van 20 tot en met 27 januari gehouden wordt voor de eenheid van de christenen. In Nieuw-Lekkerland organiseert Keerpunt, het samenwerkingsverband van vijf verschillende kerkgenootschappen dan vijf gebedsbijeenkomsten.

Het thema haakt aan op de oproep om 'recht te zoeken' in het bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Deze thematiek sluit prachtig aan bij de Week van Gebed voor de eenheid.

De volgende data en plaatsen zijn besproken: maandag 21 januari in de Gereformeerde Ontmoetingskerk; dinsdag 22 januari in de Hervormde gemeente Maranatha; woensdag 23 januari in de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt De Hoeksteen; donderdag 24 januari bij de Vrije Baptistengemeente in de Maranathakerk; en vrijdag 25 januari in de Hervormde gemeente Kinderdijk-Middelweg, Rehoboth. Alle gebedsbijeenkomsten vangen aan om 19.30 uur.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK