Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De organisatoren van de Interkerkelijk vrouwenochtend in Alblasserdam.
• De organisatoren van de Interkerkelijk vrouwenochtend in Alblasserdam.

Interkerkelijk vrouwenochtend in Alblasserdam

  •   284 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Voor de zestiende keer wordt op woensdagmorgen 23 januari 2019 de jaarlijkse Interkerkelijke Vrouwenochtend gehouden in Alblasserdam.

Een inspirerende vrouwenochtend, die al jaren met plezier georganiseerd wordt door enthousiaste vrouwen uit vele kerken uit Alblasserdam. Ieder jaar neemt een kerk het voortouw en samen met de andere kerken wordt een aansprekend programma bedacht voor alle vrouwen van Alblasserdam en omstreken. Dit jaar staat de organisatie onder leiding van de Hervormde Gemeente de Ontmoetingskerk.

Dit jaar gaan de vrouwen met elkaar nadenken, zingen en praten over het thema 'Hoopvol leven'. Gastspreekster is dominee Mirjam Kollenstaart.  Zij is sinds 2003 predikant in de Gereformeerde Kerk Ottoland. Mirjam schrijft ook regelmatig in het Nederlands Dagblad en de tijdschriften Eva en Jente. Ze spreekt op allerlei bijeenkomsten. Ook was ze wekelijks te horen bij Groot Nieuws Radio. Vorig jaar is ze gestart als spreker bij het EO-programma  De Kapel. Mirjam is getrouwd met Marien (ook predikant) en heeft 5 kinderen.  

Ook zal Elise Mannah optreden. Zij is bij velen bekend als zangeres, theatermaakster en schrijfster van liedjes en kinderboeken. Elise Mannah en toetsenist Henk Doest zullen de vrouwen niet alleen begeleiden bij de samenzang, maar zij zal ook een optreden geven, speciaal gericht op het thema 'Hoopvol leven'.

Ontmoeting tijdens deze ochtend is belangrijk, daarom kan men tijdens de pauze onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers erbij weer winkelen bij de diverse stands of met elkaar in gesprek gaan. Er zal een collecte worden gehouden voor een project in Gambia, waar twee vrouwen uit de Ontmoetingskerk nauw bij betrokken zijn én voor de onkosten van de ochtend.

Vanaf 08.45 uur is het welkom in de Ontmoetingskerk, Blokweerweg 75. Het programma begint om 09.15 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur. Er is kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Voor meer informatie of verzoek om vervoer: Lenie van der Heide via 06-51889133.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }