Afbeelding
Foto: Peter Stam

Gasblusinstallatie doet werk na kortsluiting bij bedrijf in Alblasserdam

112 267 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De brandweer van Alblasserdam is donderdagavond 27 december met spoed uitgerukt voor een melding van een gebouwbrand bij een bedrijf aan de Van Coulsterweg in Alblasserdam.

In het pand, waar Dataplace en Viewcontrole gevestigd zijn, was in de hoogspanningsruimte cq de serverruimte een gasblusinstallatie geactiveerd. Ook werd er door medewerkers rook waargenomen.

Omdat het ging om een hoogspanningsruimte en een gasblusinstallatie werden behalve de 'normale brandweer' ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen, medewerkers van Stedin en de officier van dienst van de brandweer ter plaatse gevraagd voor overleg. Verder liep bij het pand een medewerker van een bedrijf met een eigen ademlucht op de rug.

Even voor middernacht bleek dat er kortsluiting was ontstaan in een UPS (Uninterruptible Power Supply), een noodstroomvoorziening voor servers en computers. Het automatische blussysteem lijkt goed werk gedaan te hebben. De schade lijkt tot nu toe mee te vallen.

Een gasblusinstallatie is een blussysteem dat ingezet kan worden in ruimtes waar geen blusvloeistoffen gebruikt kunnen worden, zoals serverruimtes. Een dergelijke installatie wordt bij brand automatisch geactiveerd. Het systeem spuit dan een mengsel van onder andere stikstof en kooldioxide, zodat er een zuurstofarme ruimte ontstaat en de brand (als het goed is) uit gaat.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden