Afbeelding

Controle voertuig leidt tot aanhouding verdachten diefstallen

112 206 keer gelezen

NOORDELOOS/ALBLASSERDAM • De politie heeft vorige week diefstallen uit Alblasserdam en Noordeloos kunnen oplossen toen een voertuig gecontroleerd werd nabij de afslag N214 richting A27.

Tijdens deze controle werd onder andere een trilplaat aangetroffen. De inzittenden (33, 38 en 40 jaar allen zonder vaste woon- of verblijfsplaats) konden geen goede verklaring geven en al gauw bleek dat deze trilplaat was gestolen bij de wegwerkzaamheden aan de N214 te Noordeloos. Hierop werden alle drie de inzittenden aangehouden.

De recherche startte vervolgens een onderzoek en constateerde dat er die nacht ook ingebroken was op een bouwplaats in Alblasserdam. Uit dit onderzoek bleek dat deze verdachten ook in aanmerking kwamen voor deze zaak. De trilplaat is inmiddels teruggegeven aan de eigenaar. Bij één van de verdachte werd een groot geldbedrag aangetroffen. Dit geld is in beslag genomen in het kader van het zogenaamde slachtofferbeslag.

De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, hebben een dagvaarding uitgereikt gekregen en mogen zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden