Heren midweeks DES pakken winst tegen koploper EHC

Sport 195 keer gelezen

PAPENDRECHT • Na het verlies tijdens de veldcompetitie pakten de heren midweeks van handbalvereniging DES '72 in de afgelopen week de winst tegen koploper EHC.

In de eerste helft ontspon zich een spannende wedstrijd. Tijdens de rust stonden de heren nog 1 punt achter, maar ze konden dat in de tweede helft recht zetten. Bij een stand van 17-16 in het voordeel van de heren van DES '72 kwam er nog één aanval van EHC. Gelukkig smoorde het schot van EHC in de muur van handen van DES '72. Hierdoor pakte DES '72 de volle winst, waardoor EHC van de troon werd gestoten. De heren staan nu op een gedeelde eerste plaats samen met Quintus uit Kwintsheul en Twist/Unitas uit Vlaardingen.

Ook heren senioren 1 deed goede zaken door het altijd lastige en geroutineerde DWS met een nederlaag terug naar huis te sturen. Zij wonnen met 31-26 en staan nu drie punten los op nummer 2 Saturnus Leiden.

De heren junioren speelden een lastige wedstrijd tegen de Treffers, maar wonnen uiteindelijk met 25-20. Ook zij staan nog steeds bovenaan met nog maar 1 verliespunt.

Dames midweeks speelden afgelopen week een uitwedstrijd tegen Schipluiden en verloor met 18-15.

Bij de jeugd van DES'72 was het weer een doelpuntrijk weekeinde. Alle teams zetten hun wedstrijd om in winst.

De F-jeugd won in een leuke wedstrijd tegen Conventus met 13-8. De E-jeugd won ook van Conventus, maar dan met 19-08. En als laatste won de D-jeugd in een voortreffelijke wedstrijd van De Treffers met 15-11.

Fritella toernooi
Komende zaterdag 22 december 2018 wordt weer het jaarlijkse Fritella toernooi gespeeld. Dit toernooi gesponsord door pannenkoekenhuis Fritella uit Papendrecht wordt gespeeld in het Sportcentrum Papendrecht.

Het toernooi wordt gespeeld voor de F- en de E-jeugd en duurt van 08:30 uur tot 11:40 uur. Voor de D- en de C-jeugd begint het toernooi om 12:00 uur en eindigt om 17:30 uur. Deelnemers aan het Fritella toernooi zijn MOK uit Dordrecht, Conventus uit Zwijndrecht, Saturnus '72 uit Ridderkerk, Twist uit Vlaardingen, Savosa uit Barendrecht, Ventura uit Schiedam en DES '72.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08