Smash'66 Meisjes B1 kampioen en promoveert naar Hoofdklasse

Sport 631 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Met een volledige fitte selectie en in nieuwe inspeelshirts, reisde Smash MB1 afgelopen zaterdag, onder begeleiding van veel supporters uit Alblasserdam, naar Arkel voor de uitwedstrijd tegen VIA. In de 1e klasse D waren er, met nog één wedstrijd te gaan, nog drie kanshebbers voor promotie en om kampioen te worden. Voltena uit Nieuwendijk, Sliedrecht Sport en Smash'66 stond binnen 4 punten van elkaar, waarvan Smash er relatief het best voor stond met 1 punt voorsprong op Voltena en 4 op Sliedrecht Sport. Aangezien Voltena en Sliedrecht elkaar een uur eerder in een onderling duel troffen, had Smash hierdoor een klein voordeel.

Behoorlijk gespannen, maar met het nodige zelfvertrouwen uit de laatste 2 met 4-0 gewonnen wedstrijden begon Smash aan de eerste set. Deborah den Hertog zette meteen 3 keer een kill-block neer, tegen de boomlange linkshandige midden-aanvalster van VIA, die daarna niet meer aan de bak kwam. Geconcentreerd op service bouwde Smash de voorsprong uit en zeer gedreven en gefocust pakten de meiden uit Alblasserdam de eerste set met 7-25. In de tweede set, die Smash in dezelfde opstelling verder ging, waren de meiden uit Arkel eveneens niet opgewassen tegen het goed spelende Smash. Sarah de Gruijter was passend sterk aanwezig, Maria Garganis vond steeds een scorende aanvaller en verdedigend hadden de Alblasserdamse meiden het goed voor elkaar. Joyce Uitermarkt was bij de les aan het net en scoorde een aantal keer goed met de tactische bal. Smash bracht Boukje Bokhorst en Sacha van Dijk binnen de lijnen voor Romee de Vries en Deborah den Hertog en met 9-25 werd ook de tweedee set eenvoudig gewonnen. Promotie was door deze 2 setwinsten inmiddels al veilig gesteld, maar het kampioenschap nog niet.

De derde set, met Rosalie Vonk als setter en Dana Koolmees als diagonaal voor Tessa Verbeet, was een stuk lastiger. Voornamelijk doordat de eigen concentratie iets minder werd, slopen de eigen foutjes erin. Desondanks leidde Smash de hele set wel met een paar puntjes voorsprong. Inmiddels was duidelijk geworden dat Voltena thuis met 3-1 had gewonnen van Sliedrecht Sport. Smash had dus nog maar 1 set nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Op 17-24 voor nam Smash een time-out om dit aan de speelsters door te geven. Euforisch en vol adrenaline keerden zij terug het veld in om het laatste punt te maken. Dit lukt meteen en uitbundig werd het kampioenschap gevierd.

De vierde set moest nog gespeeld worden, maar was slechts een formaliteit. Ook deze set werd eenvoudig gewonnen door Smash met 15-25. Het echte feest kon nu losbarsten. Partypoppers knalden de confetti de lucht in en voorzitter, bestuursleden, ouders, opa's en oma', broers en zussen en andere supporters kwamen het veld in om de meiden te feliciteren. Bloemen, taart en champagne maakten het feest compleet.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21