Afbeelding
Foto: Owen Alblas

Prachtig Top 2000 in concert bij Soli Deo Gloria

Algemeen 196 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Melody Percussion Band van christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria verzorgde zaterdag in een unieke samenwerking met Cover & Mashupband Mashmerize en DJ-collectief Deejay4U het Top-2000 in concert.

Het publiek in Landvast kon genieten van een aaneengesloten show met top 2000 hits uit heden en verleden. Het concert was al weken daarvoor uitverkocht en was onderdeel van de feestweek rond het tienjarig bestaan van Landvast.

De Melody Percussion Band (MPB) is de slagwerkformatie van de vereniging. In een unieke samenwerking met de bandleden van Mashmerize werd het publiek onder leiding van dirigent Theo Vet meegenomen op reis door de top 2000. Hoogtepunten uit de show waren onder andere de vertolking van Imagine, zangeres Marjet Duister werd hierbij omringd door jeugdleden van Soli met kaarsjes, dit zorgde voor een bijzondere sfeer in de zaal. Natuurlijk ontbraken de hoogste noteringen van de top 2000 Bohemian Rhapsody en Hotel California niet aan het programma. De afterparty werd verzorgd door Mashmerize in samenwerking met de Dj's van Deejay4U.

Op deze feestelijke avond was er ook aandacht voor het werk van de Voedselbank in Alblasserdam. Voorzitters David van Kwawegen (soli) en Carmen Valk (Voedselbank) gingen in de pauze op het podium met elkaar in gesprek hierover, het aanwezige publiek heeft daarna gul gegeven voor de Voedselbank. Op een later moment zal er ook namens de organisatie en sponsoren nog een cheque overhandigd worden aan de Voedselbank.

Soli Deo Gloria organiseert grote concerten onder de titel Music and Motion, zo was in 2010 al eens Pia Douwes te gast bij de verenging en staat in juni 2020 een mega jubileumconcert op de planning van Music and Motion in het kader van het 120-jarig jubileum van Soli Deo Gloria.

Via de website van de vereniging is een uitgebreid fotoverslag beschikbaar.

https://www.sdgalblasserdam.nl/music-motion.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden