Afbeelding

Lichtjesfeest wordt weer gehouden in Papendrecht

Algemeen 261 keer gelezen

PAPENDRECHT • Lichtjesfeest Papendrecht wordt op vrijdag 21 december weer gehouden in Papendrecht en is daarmee een terugkerend familie-evenement voor jong en oud geworden.

Het evenement start op het marktplein met kerstmuziek. Kinderkoor Friends en tienerkoor Forever zullen kerstliederen zingen. De burgemeester van Papendrecht zal het feest vervolgens openen met alle kinderen middels een toespraak en het ontsteken van de kerstboom.

Er worden ruim 2000 gratis lichtjes uitgedeeld aan alle kinderen en er is de mogelijkheid om met elkaar een wandeling te maken door een gedeelte van Papendrecht waar onderweg de essentie van kerst wordt uitgelicht middels muziek en taferelen.

De tocht langs allerlei taferelen start om 19.00 uur. Iedereen kan zelf de route lopen. Het thema dit jaar is: 'Op weg naar Bethlehem'.

Zo lopen de deelnemers langs de Graafstroom fanfare, de Engel Gabriel en Maria, langs Elizabeth en Maria. Jozef en Maria komen de wandelaars ook tegen en er is een heuse pony die Maria draagt als ze niet meer verder kan lopen. In de muziektent kan men genieten van het Jeugdorkest van Excelsior. Ook komt men de drie Wijzen uit het Oosten tegen die zoeken naar de juiste ster.

De mensen gingen destijds naar Bethlehem omdat keizer Augustus een bevel had uitgevaardigd dat iedereen zich moest laten inschrijven in de stad waar hij of zij is geboren. Ook tijdens de tocht wordt men opgeroepen door de heraut dat men zich dient in te schrijven. Koning Herodes kijkt of alles goed verloopt. Ook lopen er trommelaars rond voor de muzikale omlijsting. Dit jaar zijn er ook weer herders die voor de schapen zullen zorgen. Het koor vanuit de Vrije Baptistengemeente Papendrecht zal ook aanwezig zijn. Zij zullen kerstliederen ten gehore brengen.

De tocht eindigt bij de stal waar Jozef en Maria hun kindje Jezus tonen. Hierna zal er op de Markt nog warme chocomel geschonken worden en kan er met elkaar nagepraat worden over het wonder van Bethlehem.

Dit evenement is mogelijk omdat het gedragen en uitgevoerd wordt door ruim 150 enthousiaste vrijwilligers. Intussen is het evenement niet meer weg te denken uit Papendracht omdat het ieder jaar weer duizenden mensen op de been brengt.

Er zullen ook foto's gemaakt worden die gepubliceerd worden op Facebook en de website. Als iemand dit niet wil, kan dat kenbaar gemaakt worden aan de organisatie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden