Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Leerlingen Ds. Joannes Beukelmanschool krijgen eigen gedichtenbundel van Lionsclub

Algemeen 480 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Dorien Zandvliet nam donderdag uit handen van Roel Teeuw van Lionsclub Alblasserwaard Souburgh het eerste exemplaar van de dichtbundel 'rivier eindeloos feestlint' in ontvangst.

In deze bundel staan gedichten van de groep 7c en 7d van de Ds. Joannes Beukelmanschool in Alblasserdam. De aanleiding voor het uitbrengen van 'rivier eindeloos feestlint' was het plaatsen van een gedicht van Esther Naomi Perquin aan het Kielgaat aan de Oost-Kinderdijk.

Het is één van de poldergedichten die de Lionsclub jaarlijks in de Alblasserwaard 'achterlaat'. "We zoeken dan ook altijd een school in de omgeving om daar een klas kinderen gedichten te laten maken over dezelfde plek", vertelt Aad Boer van Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. "Onder leiding van poëziedocent Jos van Hest gaan ze aan de slag. Daarnaast zorgen we voor sponsors die de uitgave van een gedichtenbundel mogelijk maken. Deze keer kregen we een bijdrage van de gemeente Alblasserdam."

Prachtig
Daarom mocht wethouder Zandvliet het eerste exemplaar in ontvangst nemen. "Als gemeente vinden we het belangrijk dat naast de dingen die je op school meekrijgt je ook leert om woorden te geven aan iets moois of iets moeilijks. En het resultaat is prachtig; wie staat er op jullie leeftijd nu al in een gedichtenbundel?"

"Woorden helpen je om te kijken", vulde Roel Teeuwen, zelf een beeldhouwer, aan. "Ik heb zelf de bundel al gelezen en er zaten zinnen in die bij mij nu al zijn vastgeklikt. Een dichtregel heb je altijd bij je. Daarom is het zo mooi dat jullie nu ook je eigen gedicht hebben."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden