Logo hetkontakt.nl/klaroen

Multimodale reisplanner Qbuzz en app zijn operationeel

  •   184 keer gelezen

REGIO • Om de verschillende mogelijkheden van het vervoer van Qbuzz, de nieuwe openbaar vervoerder in de regio, inzichtelijk te maken, is een multimodale reisplanner ontwikkeld.

Qbuzz verzorgt vanaf 9 december het bus- en treinvervoer in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. Het reguliere OV-aanbod wordt aangevuld met flexibel vervoer. Dit zijn verschillende vraagafhankelijke diensten die goed passen bij de reiswensen in het gebied. Het flexibele vervoer zorgt, vanuit de landelijke gebieden, voor een soepele aansluiting op het openbaar vervoer. In het stedelijke gebied helpen we het openbaar vervoer toegankelijker te maken door minder mobiele reizigers bij de deur op te halen.

Om de verschillende mogelijkheden inzichtelijk te maken, is een multimodale reisplanner ontwikkeld. Hier kan ook het flexibel vervoer, zoals de bestelBuzz en e-wheels, in het reisadvies worden opgenomen. Tevens is het mogelijk om de eigen fiets of auto mee te plannen.

Vanaf 3 december kan dit flexibel vervoer direct gereserveerd worden. De reisplanner is te raadplegen via de website www.qbuzz.nl/dmg, maar ook via de TURNN app.

De komende tijd worden er nieuwe diensten en functionaliteiten toegevoegd om de reis steeds makkelijker te plannen, boeken en te betalen. Qbuzz maakt een grote stap met deze nieuwe technologie en uiteraard blijven we volop bezig met verbeteren en uitbreiden, zodat de reiziger optimaal gefaciliteerd kan worden bij het reizen.

Voor meer informatie: www.qbuzz.nl/dmg.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK