Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Echtpaar Vervelde met burgemeester Paans.
• Echtpaar Vervelde met burgemeester Paans. (Foto: Peter Stam)

Huib en Marianne Vervelde uit Alblasserdam vieren 65-jarig huwelijk

  •   69 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Huib Vervelde (94) en Marianne Vervelde-Koorevaar (84) uit de Polderstraat in Alblasserdam zijn deze week 65 jaar getrouwd.

Burgemeester Jaap Paans ging maandag 3 december bij het tweetal, dat nog steeds zelfstandig woont, op felicitatiebezoek. De burgervader overhandigde het briljanten echtpaar daarbij een boeket bloemen.

Niet vergeten
Meneer Vervelde is een Alblasserdammer en werd geboren in een woning aan de Ruigenhil. Zijn vrouw werd in Schiedam geboren. De twee leerden elkaar kennen, doordat de tante van Marianne naast Huib woonde. Mevrouw: "We leerden elkaar kennen op de boerderij van Huib. Ik was zestien en hij 26." Na een aantal jaar verkering trouwden Huib en Marianne in 1953. "We trouwden op zijn verjaardag, zodat hij de trouwdag niet kon vergeten," lacht mevrouw Vervelde.

Kinderen
Het echtpaar kreeg drie kinderen en heeft inmiddels negen kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. Huib was zijn leven lang werkzaam als boer/veehouder en Marianne hielp hem daarbij. Later heeft mevrouw nog bij 'Mees en Hope' in de postverwerking gewerkt.

Het echtpaar heeft het huwelijksjubileum zondag 2 december met de familie in Landvast gevierd.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK