Afbeelding

Ruim 1000 leerlingen proeven sfeer tijdens DLW experience

Algemeen 252 keer gelezen

PAPENDRECHT • Meer dan 1000 groep acht leerlingen waren vorige week maandag- en dinsdagmiddag op beide locaties van christelijke scholengemeenschap De Lage Waard in Papendrecht voor de DLW experience.

Zo'n 30 basisscholen uit de wijde omtrek gaven hun leerlingen de mogelijkheid om zich te oriënteren op de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Groep acht leerlingen konden zelf kiezen welke lessen of workshop ze wilden volgen. Zo maakten kinderen op de techniekafdeling een Vogel MacDrive, een bijzonder smaakvol vogelhuis. Ook werden er lampjes gemaakt en kon je ontdekken hoe sportief je bent bij de experience 'Word jij onze nieuwe Messi?'.

Vanuit sommige lokalen klonk er Afrikaanse muziek en verderop ontdekten kinderen hoe robots de wereld kunnen overnemen. De school bruiste door het enthousiasme van de groep acht leerlingen.

"Het was leuk om door middel van een gevarieerd aanbod kennis te maken de locatie vmbo/mavo van CSG De Lage Waard. Ook het feit dat de kinderen zelf een keuze hadden, werkte bevorderend voor het succes van deze middag", zei Egbert Vos, leerkracht van christelijke basisschool Prins Floris in Papendrecht.

Aan het einde van beide middagen waren alle leerlingen een ervaring rijker. En een stap dichter bij een belangrijke stap in hun loopbaan.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden