Afbeelding
Foto: Bert Bons

SGP Alblasserdam wil gesprek over molengebied

Algemeen 207 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De SGP-fractie van Alblasserdam heeft raadsbreed steun gekregen voor een motie waarin de partij het college oproept om een notitie te schrijven, zodat de raad in gesprek kan gaan over de beleidsuitgangspunten voor het gebiedsperspectief Kinderdijk.

Reden voor de motie vormen de toenemende zorgen van de SGP over de uitgangspunten die gehanteerd worden bij de gebiedsvisie rond het Molengebied. Fractievoorzitter Jaco Brand: "Er is veel onduidelijkheid over het Werelderfgoed Kinderdijk. Onlangs ging het tijdens een sessie over een minimaal aantal toeristen om het onderhoud te betalen tot het realiseren van een top vijftig attractie van Nederland die gefaciliteerd moet worden."

Vragen als 'wie is nu eigenaar van het gebied' en 'wie gaat nu waar over' zijn voor Brand cruciaal in het gesprek over het Molengebied.

Er wordt momenteel door Alblasserdam en Molenwaard gewerkt aan een gebiedsperspectief zonder eerst met elkaar de beleidsuitgangspunten helder te hebben.                                                                           

Brand wil binnen de raad het gesprek voeren over beleid. Daarbij speelt ook de relatie met het Havengebied in Alblasserdam. Nu wordt sterk gestuurd op een tweede toeristeningang ter hoogte van Mercon Kloos met allerlei publieke functies daaromheen. Eerder heeft de SGP-fractie zich daar kritisch over uitgelaten. Juist het Havengebied is volgens Brand de plek voor een transferiumfunctie.

Brand: "Laten we dat los of houden we daar nog steeds aan vast? Daarom moeten er beleidskeuzes gemaakt worden die als input dienen voor het gebiedsperspectief Kinderdijk en dus ook gevolgen kunnen hebben voor het Havengebied in Alblasserdam."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden