• De ondertekening van de overeenkomst, met v.l.n.r. de heer Niks van de DRV Groep, de heer Post van de VRZHZ en de heer Otten van de DRV Groep.
• De ondertekening van de overeenkomst, met v.l.n.r. de heer Niks van de DRV Groep, de heer Post van de VRZHZ en de heer Otten van de DRV Groep. Foto: Veiligheidsregio ZHZ

Nieuwe blusvoertuigen voor de brandweer

Algemeen 397 keer gelezen

REGIO • Er gaan de komende jaren twintig nieuwe tankautospuiten in gebruik genomen worden door de brandweer in Zuid-Holland Zuid.

Vrijdag 16 november werd een overeenkomst ondertekend voor de aankoop van de nieuwe tankautospuiten. Het contract is ondertekend met de firma DRV Groep. De huidige voertuigen zijn ruim tien jaar oud en aan vervanging toe.

Een tankautospuit komt als eerste eenheid ter plaatse bij een incident en is ingericht om te kunnen handelen bij brand en hulpverlening. De tankautospuit die DRV Groep gaat leveren is van het merk MAN met een opbouw van Rosenbauer.

"Het voertuig is voorzien van de nieuwe bepakking volgens landelijke- en regionale richtlijnen en beschikt over de nieuwste technische middelen", vertelt projectleider Jan-Herman Duiven.

Aanbesteding
Voor de aankoop van nieuwe tankautospuiten geldt een verplichte openbare aanbesteding. In januari 2018 is gestart met het aanbestedingstraject voor de nieuwe blusvoertuigen. Uiteindelijk is op basis van beoordelingscriteria gekozen om de opdracht te gunnen aan DRV Groep uit Hoogeveen.

Duiven: "Tankautospuiten worden intensief gebruikt. Dit betekent dat we behoefte hebben aan betrouwbare en robuuste voertuigen, met bewezen technologieën waardoor hoge inzetbaarheid kan worden gewaarborgd. Samen met onze brandweermensen hebben we hun wensen en eisen in kaart gebracht en is de aanbesteding doorlopen." 

Planning
DRV levert 20 tankautospuiten in een periode van vier jaar. Volgens de planning zal de eerste tankautospuit in 2019 worden opgeleverd. Dan volgt een opleiding- en oefentraject voor de medewerkers van de kazerne die een nieuw voertuig ontvangen. De voertuigen worden gefaseerd uitgegeven in Zuid-Holland Zuid.

De overeenkomst is ondertekend door algemeen directeur VRZHZ dhr. C. Post en commercieel directeur DRV-Groep dhr. R. Niks en controller dhr. E. Otten van DRV-Groep.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden