• Het gemeentehuis aan het Raadhuisplein.
• Het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Foto: Archieffoto

Restauratie gemeentehuis Damdorp mogelijk 1,1 miljoen duurder

Algemeen 123 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De restauratie van het gemeentehuis in Alblasserdam gaat mogelijk 1,1 miljoen euro meer kosten dan de 7,9 miljoen euro die met de gemeenteraad is afgesproken. Dat bleek dinsdagavond 15 november uit een persbericht van de gemeente. 

Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad voor om 1,1 miljoen euro extra beschikbaar te stellen. Dit extra geld is volgens het college nodig omdat de bouwkosten zijn gestegen en voor de inpassing van de bibliotheek in het gemeentehuis. De gemeenteraad heeft ook nog de optie om het hele project opnieuw aan te besteden of om het restauratieplan stop te zetten en een nieuw plan te ontwikkelen. Die laatste twee opties hebben niet de voorkeur van het college.

Maximaal bedrag
Vorig jaar stelde de gemeenteraad, met uitzondering van de D66, zo'n tien miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van het gemeentehuis, de opknapbeurt van de Havenstraat en het Raadhuisplein. Dit gebeurde op uitdrukkelijke voorwaarde dat het gevraagde uitvoeringskrediet van 7.937.000 euro het maximale bedrag is voor het totale restauratieplan van het gemeentehuis.

Grenzen
Arco Strop (CDA) die toen de motie indiende, die door 4 andere partijen werd ondertekend, vertelde: "Maar er zijn ook grenzen aan de financiële ruimte. Daarom maakt het CDA duidelijk aan het college dat 7,9 miljoen echt het maximum is. Maar dat is niet genoeg. Dit is een dossier dat de komende jaren nauwgezet gevolgd moet gaan worden: maken we de ambities waar en blijven we binnen het maximale budget? Het CDA zet deze verbouwing de komende jaren hoog op de agenda. Deze verbouwing moet goed gaan."

Volgende maand neemt de raad opnieuw een beslissing.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden