• De auto stond onder de Zijdebrug in Nieuw-Lekkerland.
• De auto stond onder de Zijdebrug in Nieuw-Lekkerland. Foto: Peter Stam

Auto die was betrokken bij ongeval gevonden onder Lekkerlandse brug

Algemeen 445 keer gelezen

ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND • Onder de Zijdebrug in Nieuw-Lekkerland is woensdag 14 november de auto aangetroffen die in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november betrokken was bij een ongeval op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland.

Het verstopte voertuig, dat aan de zijkant zwaar beschadigd is, is van een jongeman uit Alblasserdam. De politie kwam de auto en de eigenaar daarvan op het spoor na een anonieme tip. Of de kentekenhouder ook degene is geweest die het ongeval heeft veroorzaakt, wordt nog onderzocht.

Uit de bocht
De bestuurder van het aangetroffen voertuig vloog in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november 2018 uit de bocht op de Lekdijk. De bestuurder kwam eerst in de rechter berm terecht en knalde vervolgens door naar de linkerkant van de weg. Daar botste hij tegen een geparkeerde auto. Deze geparkeerde auto botste tegen een auto die daarachter stond en dat voertuig schoof weer door tegen een Opel Combo. Ook belandde er een kapotte ruit in honderden kleine stukjes over de drie geparkeerde voertuigen.

Brokstukken
De bestuurder ging er na het ongeval vol gas vandoor. De gedupeerden, allemaal uit één gezin, constateerden dat de betrokken auto een zwarte Volkswagen moest zijn, gezien de brokstukken die op de plek van het ongeval werden aangetroffen. Het ongeval gebeurde rond 00.30 uur. Buurtbewoners en passanten hebben tot diep in de nacht naar de doorrijder gezocht. De ontstane schade bedraagt vele duizenden euro's.

Veel tips
De dagen na het ongevallen kwamen er veel tips binnen van betrokken streekgenoten. De gedupeerden laten weten: "We willen iedereen heel hartelijk bedanken, want er zijn heel veel mensen die hebben meegeleefd, meegedacht en meegezocht."

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden