• Het team behield haar ongeslagen status. Foto: Henk Ossel

Smash'66 dames 1 blijft ongeslagen

Sport 242 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De hoofdmacht van Smash'66 uit Alblasserdam reisde vrijdag 9 november af naar Groot-Ammers voor een duel tegen VC WIK dames 3. Het eerste damesteam behield haar ongeslagen status.

De eerste set werd direct fel gestart. Serveren werd direct de nodige druk gezet waardoor het jonge team uit Groot Ammers de bal met moeite kon verwerken. Aan Alblasserdamse zijde werd de verdediging en de pass goed verzorgd waardoor spelverdeelster Brenda Leeuwis op haar beurt de aanvallers goed wist te bedienen. In de slotfase van de set leek WIK even in te lopen maar uiteindelijk was het Smash'66 die de eerste set vrij gemakkelijk wist te winnen met 17-25.

Rommelig
Zo verzorgd als het spel in de eerste set was, zo rommelig werd er in de tweede set gespeeld. De jonge dames van WIK bewezen in de tweede set zich niet gemakkelijk gewonnen te geven. Zij zetten meer druk met de service waardoor coach Brouwer in de Alblasserdamse verdediging de nodige wissels moest doen in de hoop het tij te keren. Even leken de Alblasserdammers zich te hebben herpakt maar de eindsprint werd te laat ingezet. De tweede set werd gewonnen door Groot Ammers met 25-21.

Kansen
Na de tweede set leken de kansen gelijk verdeeld. Nadat coach Herman Brouwer zijn ploeg stevig heeft toegesproken, draaide het aan Alblasserdamse zijde iets beter. Hoewel er in zowel de derde als de vierde set met regelmaat rommelig en onrustig werd gespeeld, vielen beide sets in het voordeel van set met 18-25 en 20-25.

Smash'66 bekleedt momenteel de de vierde positie in de ranking van de eerste klasse B. Hoewel de dames nog geen wedstrijd hebben verloren, lijkt het spel van Smash'66 toch nog niet stabiel.

Komende weken
VC WIK dames 2 bekleedt de vijfde positie met een wedstrijd minder. De komende weken staan de hoger geklasseerde ploegen op het programma voor het eerste damesteam uit Alblasserdam en zal blijken of de dames uit Alblasserdam hun top 5 positie weten te behouden. Sliedrecht Sport dames 7, WHV dames 2 draaien ook mee in de top 5 met beide een wedstrijd meer.

Komende vrijdag start deze reeks met een wedstrijd tegen Next Volley dames 4 die momenteel op de tweede plek staan met 2 punten meer. Smash'66 dames 1 speelt vrijdag 16 november om 21.15u in Sportcentrum de Blokweer.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34