Afbeelding
Foto: stockfoto

Inwoners met afstand tot arbeidsmarkt bij buitendienst Alblasserdam

Algemeen 232 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Acht inwoners van de regio met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan voor twee maanden op proef aan de slag bij de buitendienst van de gemeente Alblasserdam.

Op dinsdag 13 november ondertekenen zij hiertoe een overeenkomst. Dit gebeurt in aanwezigheid van leden van het college van B&W en vertegenwoordigers van Sociale Dienst Drechtsteden, Leerwerkbedrijf Smile en de buitendienst. 

Participatiewet
Sinds het ingaan van de participatiewet is de gemeente verantwoordelijk voor mensen die hulp nodig hebben bij het vinden van passend werk. Het doel van de participatiewet is om meer mensen aan de slag te krijgen. Met het op proef aannemen van deze acht nieuwe medewerkers geeft de buitendienst van de gemeente Alblasserdam invulling aan de participatiewet.  

Samenwerking
De proef is het gevolg van een samenwerking tussen de Sociale Dienst Drechtsteden, Smile en de gemeente Alblasserdam. Als na de proefperiode blijkt dat de samenwerking van beide kanten bevalt dan worden de nieuwe medewerkers voor langere tijd via Smile gedetacheerd bij de gemeente Alblasserdam. De nieuwe medewerkers gaan een entreeopleiding 'groen' volgen. Deze opleiding wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van de gemeente, Smile en het Da Vinci College.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden