Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het Willem de Zwijger College.
• Het Willem de Zwijger College. (Foto: Bert Bons)

Nieuw plan voor nieuw gebouw VO-scholen in Papendrecht

  •   407 keer gelezen

PAPENDRECHT • Achter de schermen werkt de gemeente Papendrecht aan een nieuw plan voor een nieuw schoolgebouw voor de twee scholen voor voortgezet onderwijs.

Dat bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. PAB-raadslid Sandra Verdoorn vroeg naar de stand van zaken.

Ongeveer vier jaar geleden werd het ambitieuze plan gepresenteerd voor een nieuw schoolgebouw voor zowel het Willem de Zwijger College als De Lage Waard. Beide scholen zouden voordeel kunnen behalen uit samenwerking in één gebouw.

Al snel bleek de locatie een probleem te zijn. De gemeenteraad ging niet akkoord met het Oostpolderpark, de plaats die door het toenmalige gemeentebestuur aangedragen werd. De zoektocht naar een geschikte plek werd doorkruist door niet nader omschreven problemen in de gesprekken tussen beide scholen. Begin dit jaar werd besloten om de rem te zetten op de voorbereidingsplannen.

Wethouder Kees de Ruijter: "Er is veel misgegaan. Als je in de modder zit, moet je even geen gas geven."

De wethouder vertelde verder tijdens de raad van afgelopen donderdag dat er een verkenner aangesteld wordt, die gaat onderzoeken welke ruimte er zit tussen de scholen om alsnog tot een akkoord te komen. "Er zit ruimte, maar we gaan nu kijken hoe groot die is", aldus De Ruijter.

Het is de bedoeling dat de verkenner, een vrouw, haar bevindingen zal toelichten tijdens een commissievergadering op 10 januari 2019. De raad van Papendrecht wordt dan betrokken bij de vervolgstappen die genomen gaan worden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK