• Sjaak Vennink overhandigt het bier aan Gerrit-Jan Verstoep.
• Sjaak Vennink overhandigt het bier aan Gerrit-Jan Verstoep.

Prijswinnend Papendrechts bier in de winkel

Algemeen 814 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het nieuwe prijswinnende bier van Sjaak Vennink uit Papendrecht is vanaf heden verkrijgbaar bij De Vershoek in winkelcentrum De Meent in Papendrecht.

Sinds een aantal jaren brouwt Sjaak hobbymatig kleine hoeveelheden bieren. Door steeds te verbeteren, te ontwikkelen en te experimenteren ontwikkelde hij van lieverlee zijn eigen recepten. In 2018 heeft Sjaak met twee bierstijlen, een IPA en een Tripel, meegedaan met het Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen. Met de IPA behaalde hij de eerste plaats en met de Tripel plaats 15 van in totaal 152 ingezonden bieren.

"Na het behalen van deze prijs groeide de vraag naar mijn bier", blikt Sjaak terug. Het idee om groter te gaan brouwen werd daarmee concreet en toen heeft hij afgelopen september de stap gezet om Brouwerij De Sjaak te starten. Omdat de investeringen in eigen apparatuur zeer hoog zijn, is hij op zoek gegaan naar een brouwerij met overcapaciteit.  Een belangrijke eis daarbij was dat Sjaak zelf het gehele brouwproces, van grondstof tot eindproduct, kan uitvoeren.

Vershoek eigenaar Gerrit- Jan Verstoep en zijn zoon Daniël waren enthousiast en wilden het bier graag opnemen in het uitgebreide bieraanbod. Het bier sluit goed aan bij het assortiment van de Vershoek met zowel veel Papendrechtse producten als andere streekproducten.

Op de eerste zaterdag van november kwam Sjaak Vennink, eigenaar en initiatiefnemer van de net nieuwe begonnen bierbrouwerij De Sjaak de allereerste flesjes bier bezorgen. Zijn bier staat, compleet met luxe glas, in het uitgebreide bierschap.

Op dit moment brouwt Sjaak één soort bier voor de verkoop, maar hij hoopt hier op korte termijn nog twee soorten aan toe te voegen. Het bier is dan ook vanaf nu verkrijgbaar bij De Vershoek aan de Meentpassage 3 in Papendrecht. Op vrijdagavond 30 november zal Sjaak zelf aanwezig zijn in de winkel om zijn bier aan klanten en bezoekers te laten proeven.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 3 uur geleden
• De locatie van het kunstwerk Het Wiegje van Beatrijs.
Feestelijke versiering van 'Het Wiegje van Beatrijs' bij Kinderdijk vanwege Koningsdag Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Elthetomarkt in Alblasserdam brengt 2100 euro op Nieuws 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden