Afbeelding
Archieffoto: Bert Bons

Informatieavond over renovatie gemeentehuis Alblasserdam

Algemeen 271 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam houdt op donderdag 15 november vanaf 19.30 uur houdt een informatieavond over de renovatie van het gemeentehuis en het Raadhuisplein.

Tijdens deze avond geeft de gemeente informatie over de voortgang en de keuzes die aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Ook kunnen betrokken organisaties, bewoners en raadsleden met elkaar in gesprek over de toekomst van het gemeentehuis en de plannen voor een 'Huis van de samenleving'. De informatieavond vindt plaats in het gemeentehuis. Direct omwonenden hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee en om 20.00 uur opent wethouder Peter Verheij de avond. Naast een toelichting op het plan kunnen bezoekers ook in gesprek gaan met de gemeente, architecten, Leerwerkbedrijf Smile, politie en de bibliotheek. De avond wordt rond 21.00 uur afgesloten.

Achtergrond
Het gemeentehuis is toe aan renovatie omdat het niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Om het pand optimaal te benutten, heeft de gemeenteraad gevraagd om op zoek te gaan naar geschikte partners om de ruimte mee te delen. De gemeenteraad heeft ook gevraagd om in het plan voor de renovatie een verbinding te maken met het plein. Het doel is om het plein levendiger te maken en een huiskamergevoel te laten ontstaan. Daarom is een plan gemaakt voor een 'Huis van de samenleving'. Hierin is niet alleen ruimte voor de gemeentelijke organisatie maar ook voor een steunpunt van de politie, leerwerkplekken voor Leerwerkbedrijf Smile en voor de bibliotheek AanZet.

Besluitvorming
In juni 2017 heeft de raad ingestemd met een definitief ontwerp voor de renovatie van het gemeentehuis en een uitvoeringskrediet beschikbaar gesteld. De uitkomst van de aanbesteding heeft tot vertraging geleid. Na gesprekken met de enig overgebleven aannemer is er een onderhandelingsresultaat bereikt dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Ook is intussen met de beoogde partners verder gewerkt aan plannen voor het 'Huis van de samenleving'.

Keuze
De gemeenteraad staat nu voor de keuze om al dan niet in te stemmen met de start van de renovatie. Met de informatieavond willen de raad en het college van B&W de inwoners van Alblasserdam de gelegenheid bieden goed geïnformeerd bij te dragen aan de afwegingen die bij de besluitvorming op 18 december in de gemeenteraad aan bod zullen komen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden