Afbeelding

Keepersfestijn bij vv Papendrecht

Sport 262 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op dinsdag 23 oktober werd bij vv Papendrecht een waar keepersfestijn georganiseerd.

Ruim honderd keepers in alle leeftijden hadden zich verzameld op het terrein van de roodzwarten om deel te nemen aan één van de twee clinics die deze dag gepland stonden.

Al voor negen uur kwamen de eerste keepers aan op sportpark Slobbengors om te leren van ervaren keeperstrainers en misschien wel hun talent te laten zien aan de aanwezige scouts. De dag die georganiseerd werd door het lokale Jeugdkeeper.nl stond onder leiding van keeperstrainers van FC Dordrecht en een keeperstrainer van Feyenoord. Daarnaast waren ervaren keeperstrainers van keepersschool van der Kaay, vv Papendrecht en een oud Feyenoord vrouwen keeperstrainer van de partij om de mannen en vrouwen onder de lat hun vaardigheden te vergroten.

Zeker voor de vrouwen was het erg leuk dat de keepster van de Sparta vrouwen 1 ook bij het trainersgilde hoorde. Naast de trainers waren er ook keepers uit de jeugdopleiding van FC Dordrecht, NAC Breda en de Feyenoord vrouwen aanwezig om met de deelnemers mee te trainen en tips te geven.

Natuurlijk was de regio goed vertegenwoordigd onder de keepers, maar ook vanuit Zeewolde, Deventer, Utrecht en verder waren keepers gekomen om op het door vv Papendrecht beschikbaar gestelde hoofdveld de trainingen te volgen.

De eerste clinic werd om 10:00 uur gestart met een professionele warming-up, geleid door oud-profvoetballer en looptrainer Chaly Jones.  Na deze warming up met keeperselementen werden in groepen van zes keepers vier verschillende keepersthema's behandeld. Bekende keepersthema's als 1 tegen 1, hoge ballen, positie en meevoetballen werden behandeld. Ieder thema met een eigen oefening van 20 minuten.  Na de laatste oefening was het tijd voor de loterij, waar veel prijzen werden verloot die beschikbaar zijn gesteld door Jeugdkeeper.nl.

In de middagpauze werden de trainers getrakteerd op een lunch van het nieuwe restaurant Papecity. Deze geste werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen. In de kantine waren er door vrijwilligers van vv Papendrecht spelcomputers met voetbalspellen neergezet, waar ook door de familie van de keepers gretig gebruik van werd gemaakt.  Na de middag was het tijd voor de wat oudere jongens en meiden. Deze fanatieke keepers kregen hetzelfde programma voorgeschoteld als bij de ochtendsessie.

Na afloop waren er louter positieve geluiden te horen over de dag, de trainers en de gastvrijheid van vv Papendrecht en haar vrijwilligers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden