Vierde gelijkspel voor CKC Kinderdijk

Sport 222 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk lijkt er dit jaar een patent op te hebben; gelijkspel. Zaterdag werd het 21-21 tegen Albatros uit Zwijndrecht.

Lekker dichtbij dus veel Kinderdijks publiek langs de kant. Er waren twee veranderingen in de basisopstelling ten opzichte van vorige week. Bram was weer hersteld van zijn blessure maar nu was Martijn geblesseerd, dus speelde Arjan wederom.

Coach Ronald Berrevoets had deze wedstrijd ook gekozen om andere vakken toe te passen. Bram, Koen, Simone en Lisanne stonden in het ene vak en Max, Arjan, Lotte en Laura in het andere.

Eerste bal
Albatros begon deze wedstrijd en binnen 5 seconden was er de eerste schotkans. Gelukkig voor CKC was het mis en konden ze de bal onderscheppen. Na ruim 6 minuten spelen lag voor Kinderdijk de eerste bal in de korf. Simone schoot van afstand de stand op 3-1.

Direct daarna kwam de nieuwe verzorgster van Kinderdijk, Marianne den Braanker, in actie. Vanwege diverse valpartijen moesten er wat knieën verbonden worden.

In de 10e minuut kwam Kinderdijk op 1 punt achterstand door een mooie variatie op de vrije bal. Simone zag dat Lisanne vrij stond en zij schoot dan ook de bal raak. 4-3. Negen minuten voor rust schoot schoot Lotte haar eerste erin waardoor Kinderdijk op gelijke hoogte kwam. 7-7. Met een stand van 10-9 gingen de beide ploegen de rust in.

Tweede helft
Na rust kreeg CKC haar eerste strafworp die helaas werd gemist maar na 4 minuten spelen was het wel raak. Het werd 11-10 door Arjan die goed vrijgespeeld was.

Al na 8 minuten in de tweede helft was er de eerste wissel. Menno kwam in het veld. Twee minuten later schoot hij ook de bal raak en kwam de stand op 15-13.

Een kwartier voor het eindsignaal kwam Kinderdijk voor het eerst op voorsprong. Mede door een hele goede invalbeurt van Menno, waardoor Kinderdijk veel rebounds kreeg en er meer pit in het spel kwam. Ook het meegereisde publiek begon er weer in te geloven.

Gelijkmaker
Drie minuten voor tijd was de spanning bijna niet meer te houden omdat Albatros de gelijkmaker maakte. 20-20. Een minuut voor tijd schoot Max raak en Kinderdijk gooide daarop alles in de verdediging.

Helaas scoorde Albatros, dankzij een door de scheidsrechter gemiste overtreding, 40 seconden voor tijd de gelijkmaker, wat de eindstand bracht op 21-21.

Scores:
Max Donkervoort 6x, Simone Hoek 5x, Bram Rouppé 3x, Arjan Schook 2x, Koen Golverdingen, Lotte van de Lustgraaf, Lisanne de Jonge, Laura Verveer en Menno Bot 1x.

Op zaterdag 27 oktober speelt Kinderdijk de laatste buitenwedstrijd van dit seizoen. In Oud Gastel wordt er gespeeld tegen Juliana. De wedstrijd begint om 15:30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08