Afbeelding
Foto: Stockfoto

Raad Papendrecht blij met komst regionaal politiebureau

Algemeen 403 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdagavond een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor de realisatie van een regionaal politiebureau ter hoogte van de Burgemeester Keijzerweg (ter hoogte van Park Noordhoeksewiel).

Het huidige politiebureau aan de Poldermolen, nabij de rotonde met de Veerweg, wordt dan verlaten om plaats te maken voor een groter bureau ten behoeve van de politie Drechtsteden Buiten, waar 160 mensen werken.

De politie had drie locaties op het oog, maar heeft uiteindelijk gekozen voor Papendrecht. De totale kosten voor de gemeente Papendrecht bedragen 1,2 miljoen euro. Er moet een kavel grond gekocht worden voor zeven ton. Daarnaast is er een half miljoen euro nodig voor de reconstructie van de Burgemeester Keijzerweg en de aanleg van een groenstrook nabij het toekomstige politiebureau. De politie betaalt 700.000 euro voor de grond, waardoor de kostenpost voor de gemeente Papendrecht uiteindelijk 500.000 euro bedraagt. 

De gemeenteraadsleden toonden zich donderdagavond verheugd over de komst van politiebureau. Het college van B&W had het onderwerp als hamerstuk op de agenda gezet, omdat er al uitgebreid over gesproken was en omdat verwacht werd dat iedereen ermee in zou stemmen. PAB vroeg aan het begin van de vergadering echter om een 'gewone behandeling', omdat de partij er iets over wilde zeggen.

Achter de schermen
André Stremler (PAB) "Als er een mooi moment is moet je dat niet stilzwijgend voorbij laten gaan. Daarom moet dit geen hamerstuk zijn. Er is veel werk verzet. Dat is niet te zien voor burgers, maar heeft achter de schermen plaatsgevonden door het gemeentebestuur en de ambtenaren. Dat resulteert straks in een mooi politiebureau voor Papendrecht."

Egbert Lichtenberg (CDA): "We hebben altijd ons best gedaan voor de politie in ons dorp, zodat ze goed geoutilleerd haar werk kan doen. Wij zijn heel blij dat het zo positief is uitgepakt."

Complimenten
Arjan den Dekker (ChristenUnie) sloot zich aan bij deze woorden. "Complimenten aan de ambtenaren die eraan meegewerkt hebben om dit voor elkaar te krijgen, onder leiding van de burgemeester. Er is hard gevochten en gewerkt om dit geregeld te krijgen."

Het nieuwe politiebureau gaat straks werken voor de politie-eenheid die werkt in de gemeenten Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. Alle vijf de gemeenten hebben geprobeerd om het nieuwe kantoor in hun gemeente te mogen huisvesten. Papendrecht heeft uiteindelijk aan het langste eind getrokken.

De locatie langs de Burgemeester Keijzerweg is centraal gelegen in het verzorgingsgebied van de politie en is goed bereikbaar.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden