Afbeelding

IJsevenement 'Schaatsen voor het leven' uitgesteld naar 2019

Algemeen 140 keer gelezen

DORDRECHT • Het ijsevenement 'Schaatsen voor het leven' is uitgesteld naar 18 maart 2019. Eigenlijk zou de sponsordag gehouden worden op 24 november, maar al snel na de perspresentatie werd duidelijk dat de winter in de beleving van de meeste Drechtstedenaren nog ver weg is.

De reacties op dit initiatief zijn heel positief, maar de inschrijvingen laten op zich wachten. Het bestuur van het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft daarom besloten, in goed overleg met de betrokken partners, het evenement te verplaatsen van 24 november naar het eind van de komende winter.

De nieuw gekozen datum, maandagavond 18 maart 2019, maakt het mogelijk om zoveel mogelijk deelnemers en sponsoren in een meer winterse sfeer te benaderen.

Tegelijkertijd is ervoor gekozen het programma compacter op te zetten. In overleg met Sportboulevard Dordrecht heeft het bestuur besloten het accent te leggen op het Rondje Drechtsteden van 1, 5 en 10 kilometer; een opzet die het mogelijk maakt om het programma op de maandagavond plaats te laten vinden.

Elk jaar wordt bij ruim 13.000 Nederlanders longkanker vastgesteld. Dr. Erik von Meyenfeldt en zijn team gaan elke dag opnieuw de strijd aan tegen deze vreselijke ziekte. De opbrengst van 'Schaatsen voor het leven' gaan naar dit goede doel. Inschrijven kan via www.schaatsenvoorhetleven.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vierde dwangsom voor gemeente Alblasserdam: rechter stelt Bewonersgroep Touwbaan weer in het gelijk Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Aspergediner Kiwanis Alblasserwaard: smaakvolle avond voor het goede doel Nieuws 9 uur geleden
• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden