Afbeelding
Foto: 123RF

Blijk van waardering voor mantelzorgers in Papendrecht

Algemeen 203 keer gelezen

PAPENDRECHT • Om mantelzorgers te waarderen en hen te bedanken organiseren de gemeente Papendrecht en Sterk Papendrecht op zaterdag 10 november vanaf 13.30 uur de Dag van de Mantelzorg in Papendrecht.

"Mantelzorgers zijn absoluut onmisbaar voor onze samenleving", zegt wethouder Corine Verver. "Het grootste deel van de zorg en ondersteuning in Nederland wordt door hen geleverd. Veel mantelzorgers genieten van de leuke momenten, maar veel van hen verlenen deze zorg ook naast hun eigen baan en gezin. We mogen dan ook niet uit het oog verliezen dat langdurig en onbetaald zorgen voor een familielid, vriend of kennis met een ziekte of een beperking een wissel op hun leven trekt. Dat betekent dat zij ook goed voor zichzelf moeten zorgen. Wij vinden het belangrijk mantelzorgers daarbij te ondersteunen, zodat zij hun waardevolle zorg vol kunnen houden. Daarnaast verdienen ze gewoon aandacht, dank en waardering. Ik hoop dan ook dat we zaterdag 10 november veel Papendrechts mantelzorgers mogen begroeten."

Op zaterdag 10 november zijn mantelzorgers vanaf 13.30 uur welkom in de bibliotheek. Om 14.00 uur start de bijeenkomst 'Communiceren voor mantelzorgers'. Tot 16.00 uur neemt trainer, coach en adviseur in de zorg Tineke van Sleen de bezoekers op een leuke en inspirerende manier mee in de verrassende wereld van communicatie.

Mantelzorgers die de bijeenkomst bezoeken en zich hier online voor inschrijven ontvangen een dik verdiend cadeau. Inschrijven voor de bijeenkomst kan tot vrijdag 2 november. Mantelzorgers die niet kunnen aansluiten bij de bijeenkomst maar wel het cadeau willen ontvangen, kunnen zich aanmelden bij Sterk Papendrecht. Aanmelden als mantelzorger voor ontvangst van het cadeau kan tot 5 november via www.sterkpapendrecht.nl/aanmeldformulier-voor-mantelzorgers. Ook kunnen Papendrechters die intensief voor iemand anders zorgen laten weten informatie te willen ontvangen over cursussen, trainingen en handige tips.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Sterk Papendrecht, Veerweg 127 Papendrecht, telefonisch bereikbaar via 078-6154741 of info@sterkpapendrecht.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden