Afbeelding
Foto: Wim van Swieten

Kunstrijdster Isa van Swieten in top 10 bij junioren

Sport 474 keer gelezen

PAPENDRECHT • Kunstrijdster Isa van Swieten uit Papendrecht heeft in het afgelopen weekend een goede prestatie geleverd tijdens haar eerste juniorenwedstrijd in Alkmaar.

In Alkmaar werd de eerste KNSB selectiewedstrijd kunstrijden verreden. De Dordtse Kunstrijvereniging  De Drechtsteden leverde in elke categorie deelnemers.

In de categorie junioren en een veld van 17 rijdsters kwamen Dani Loonstra (13) uit Barendrecht , Isa van Swieten (15) uit Papendrecht en Demi Sijswerda (16) uit Dordrecht aan de start. Zij reden op zaterdag hun korte programma en op zondag de lange kür.

Voor Isa van Swieten en haar clubgenootjes Dani en Demi is het hun eerste seizoen in deze categorie.  Alle drie lieten zij sterke kuren zien. Na de korte kür eindigden ze op alle drie ruim binnen de top 10. Dani eindigde als 5e, Isa als 6e en Demi als 7e. Isa liet een krachtige lange kür zien en eindigde op de 7e plek. De rijders werden in Alkmaar gecoacht door Nicole Goossens en Marieke Ter-Kruithof van het DDD trainersteam.

Op zaterdag 13 oktober zijn de rijdsters te zien op de Dordtse ijsbaan waar zij deelnemen aan het Gewestelijk Kampioenschap kunstrijden. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Meer informatie staat op www.ddd-kunstrijden.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen bij de eerste tegel met QR-code voor de icoonsoorten.
Icoonsoorten van Papendrecht ontdekken door (eerst) naar de grond te kijken Nieuws 1 uur geleden
• De actiegroep Gaaf Slingeland hing in Molenlanden posters op en plaatste ook spandoeken.
CDA-motie van treurnis over traject windturbines Molenlanden krijgt geen steun: 'Nu niet het moment om in grijpen' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Klachten parkeeroverlast Kinderdijk behoren nog niet tot het verleden: 'Maar we willen ze tot een minimum beperken' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden