Geslaagde voorleeslunch in verpleeghuis 't Waellant

  •   66 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Tijdens de Nationale Ouderendag op vrijdag 5 oktober nam ook verpleeghuis 't Waellant in Nieuw-Lekkerland deel aan de Nationale Voorleeslunch.

Harry Stam, gemeenteraadslid van de ChristenUnie in gemeente Molenwaard, las het verhaal 'Straatje' van Yvonne Keuls voor aan bewoners en familie.

"Het was een erg geslaagde middag", vertelt Wilma Rietveld, activiteitenbegeleidster in 't Waellant. "Bewoners genoten zichtbaar en het verhaal bracht veel herinneringen op. Hierover werd en wordt nog veel gesproken.'"

Dankbaar
In 't Waellant werd aan de bewoners van alle kleinschalige woongroepen en de bewoners somatiek tegelijkertijd hetzelfde verhaal voorgelezen. Wilma: "Met hulp van Harry Stam, maar ook alle vrijwilligers en activiteitenbegeleiders die deze dag hebben georganiseerd, hebben we dit kunnen doen. We zijn hen dan ook erg dankbaar."

De reacties op de voorleeslunches waren erg positief. "Bewoners gaven aan dat zij erg hebben genoten van het verhaal en het voorlezen zorgde voor ontspanning. Ze gaven aan dat het een geslaagde middag was en daar doen we het voor." 

Mooie herinneringen
Na het voorlezen van de verhalen was er een gezamenlijke lunch. "Tijdens de lunch gingen we met de bewoners in gesprek en hebben we veel mooie verhalen gehoord. Het verhaal 'Het straatje' bracht oude herinneringen weer tot leven. We hebben gezien dat het voorlezen van een goed verhaal veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK