Afbeelding

Heel Kinderdijk Bakt groot succes

Algemeen 468 keer gelezen

KINDERDIJK • Op zaterdag 22 september was het feest bij Speeltuin 't Balkengat met een speciale versie van burendag in Kinderdijk: Heel Kinderdijk bakt. Negen jonge bakkers uit Kinderdijk namen het tegen elkaar op met het bakken van de lekkerste taart. Speciale gast was Marjolein van Till uit de aflevering 2018 van Heel Holland Bakt.

Om 14:00 uur startte het evenement  met een demonstratie van Marjolein van Till uit Ameide. Na Heel Holland Bakt heeft zij haar beroep gemaakt van lekkere taarten bakken. Ze opent binnenkort haar eigen winkel. Na de demonstratie gingen de jongeren aan de slag. Druk in weer met botercreme, slagroom, jam, fondant en marsepein. Net een echte aflevering van Heel Holland Bakt. Het was gezellig, het was stressen en er werd veel gelachen! Na twee uur stonden er mooie taarten. Vakkundig opgemakt en afgewerkt met sierlijke decoratie materialen en mooi fruit. Naast de inzet van vele vrijwilligers werd Heel Kinderdijk Bakt mogelijk gemaakt door Bakkerij Stam en JP van de Rhee.

Het was lastig kiezen voor de jury, die bestond uit Marjolein, Arie Jan, een echte bakker, en Jaap de Ron van de speeltuin. in twee uur tijd waren de mooiste en lekkerste creaties ontstaan. De winnaar was Susannah Clements, op de voet gevolgd door Jasmijn van den Boogaard en Daniëlle Hoek.

's Avonds was het feest in de speeltuin. De buren waren uitgenodigd voor een bak koffie met lekkere taart!  De avond werd muzikaal opgevrolijkt door een concert van muziekvereniging Apollo en een optreden van de Kinderdijkse zangeres Pauliina May.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden