Afbeelding

Fietscontrole- en reparatiedag in Alblasserdam

Algemeen 99 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Evenals de afgelopen jaren verzorgt de Fietsersbond Drechtsteden op zaterdag 29 september op het Wilgenplein nabij de ingang van het Makado winkelcentrum in Alblasserdam haar jaarlijkse fietscontrole (APK)actie.

Er zal daar tussen 10:00 uur en 16:00 uur een grote opvallende partytent zijn opgesteld waar een aantal deskundige reparateurs een uitgebreide en grondige inspectie zal uitvoeren op de aangeboden fietsen. Daarbij zal worden gecontroleerd of de de fiets voldoet aan veiligheidseisen zoals een goede verlichting, hoorbare bel, vastzittende handvatten, werkende remmen enzovoorts. Ook de juiste zithouding wordt gecontroleerd. Kleine reparaties zullen ter plekke vakkundig worden uitgevoerd. Tegen kostprijs zijn vervangende onderdelen te koop.  Bij grotere mankementen wordt doorverwezen naar de plaatselijke fietsenmakers. De actie heeft dit jaar de slogan 'Drechtsteden maakt een punt van nul verkeersslachtoffers', meldt een plaatselijke woordvoerder van de Fietsersbond.

De verlichting is een belangrijk punt van de controle, want de donkere dagen komen er weer aan. De Fietsersbond Drechtsteden spant zich al sinds jaar en dag in voor de belangen van dagelijkse fietsers binnen en buiten de gemeentegrenzen van Alblasserdam. De belangenorganisatie heeft landelijk meer dan 40.000 leden in 150 lokale afdelingen.

Bij kinderen jonger dan 10 jaar wordt verwacht dat één van hun ouders mee komt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden