Afbeelding
Foto: Janny den Besten

Buurtfeesten in de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 451 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Al twaalf jaar viert een deel van de Planetenlaan haar buurtfeesten in de tuin van familie Slob. Op de landelijke Burendag op zaterdag 22 september hielden ze hun jubileum.

Twaalf jaar geleden startte Joke Slob met het eerste buurtfeest rond haar huis aan de Planetenlaan. In de achtertuin werden tenten geplaatst, voorzien van terraskachels. Omdat het winter was, werd geadviseerd dikke kleding te dragen. Er werd genoten van onder andere erwtensoep, broodjes worst, gluhwein en koffie met appelstrudel. Jokes initiatief werd met enthousiasme begroet. Behalve de buren in haar eigen en het aangrenzende huizenblok zijn ook de achterburen en zelfs de buren in een dwarsstraat van de partij. Elk jaar zijn er zo'n vijftig buurtbewoners in de tuin van Jan en Joke.

"Ik wilde wat doen om meer met elkaar te maken te hebben," vertelt Joke. "De buren aan mijn linkerkant kenden niet eens de buren aan mijn rechterkant. Wat is er mooier om in je buurt met elkaar mee te leven? Buiten de buurtfeesten hebben we een lief-en-leedpot, een buurtblog en een buurtapp, zodat we nieuwtjes kunnen delen of hulp kunnen vragen. Een buurtbewoner zat in nood toen een storm een dakgedeelte wegblies. Direct stonden de buurmannen voor haar klaar!"

"Het raakte me wat koning Willem-Alexander in de troonrede zei: 'Leven we wel voldoende met elkaar en niet naast elkaar?' Graag vieren wij daarom dat we al twaalfenhalf jaar met elkaar mee leven: 'twalufenhallufjaarmemmekaar'. Hopelijk starten anderen ook zoiets in hun eigen buurt."

Janny den Besten

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden