• Kinie Homan van de politie aan het woord tijdens de persconferentie.
• Kinie Homan van de politie aan het woord tijdens de persconferentie. Foto: Bert Bons

Politie gaat uit van familiedrama in Cremerstraat Papendrecht

Algemeen 1.067 keer gelezen

PAPENDRECHT • De politie en het Openbaar Ministerie gaan ervan uit dat er zich zaterdagochtend een familiedrama heeft afgespeeld voordat er brand uitbrak in de woning aan de Cremerstraat in Papendrecht. Daarbij kwamen vier mensen uit één gezin om het leven.

Het gaat om twee kinderen en twee volwassenen. De slachtoffers zijn een man en een vrouw van 32 jaar zijn en twee kinderen van 4 en 6 jaar. De slachtoffers zijn op de begane grond gevonden.

Sporen van geweld
"Op de lichamen van de slachtoffers zijn sporen van geweld aangetroffen", vertelde René de Beukelaar van het Openbaar Ministerie tijdens een persconferentie die zaterdagmiddag gehouden werd in het gemeentehuis van Papendrecht. "We gaan er bij voorbaat niet vanuit dat ze door de brand om het leven zijn gekomen."

Zowel de politie als het Openbaar Ministerie denken dat er geen dader van buitenaf is die het gezin vermoord heeft, maar dat iemand binnen het gezin als dader aangemerkt moet worden.

Bekend bij politie
Burgemeester Aart-Jan Moerkerke vertelde tijdens de persconferentie dat het gezin bekend was bij de politie en de hulpverlening. Kinie Homan van de politie voegde daaraan toe dat er sinds de zomer van vorig jaar meldingen waren van onder meer huiselijk geweld en dat er hulp voor het gezin ingeschakeld was. Welke hulp dat geweest is, kon de burgemeester zaterdag niet zeggen.

Er waren geruchten dat er nog meer leden van het gezin zouden zijn, die tijdens het familiedrama elders zouden zijn, maar dat werd tijdens de persconferentie ontkend door burgemeester Moerkerke. Het gezin bestond uit de vier personen die omgekomen zijn. 

Vreselijk
Burgemeester Moerkerke heeft enkele uren na het drama contact gehad met de hulpverleners en omwonenden van het huis aan de Cremerstraat. "Ik kan moeilijk vertellen hoe wij of de mensen uit de buurt zich voelen", vertelde burgemeester Moerkerke daarover. "Het moet vreselijk zijn, vooral wanneer je de slachtoffer gezien hebt of nog geprobeerd hebt om te reanimeren."

De burgemeester complimenteerde de hulpdiensten met het snelle optreden en de manier waarop de hulpverlening uitgevoerd is. Moerkerke verzocht aan de aanwezige pers om de buurtbewoners de komende tijd met rust te laten, zodat ze de gelegenheid hebben om dit drama kunnen verwerken.

School
Verder vertelde burgemeester Moerkerke dat hij contact heeft gehad met de school waar de beide kinderen op zaten. "Ook daar is het nieuws hard aangekomen. We weten nog niet hoe de school er aandacht aan zal besteden. We hebben onze hulp aangeboden om hen te begeleiden in dit proces."

"De vraag komt natuurlijk op of dit voorkomen had kunnen worden", vervolgde Moerkerke. "Daar kunnen we nu nog geen antwoord op geven. Er wordt een groot onderzoek opgestart naar de toedracht van dit drama."

De persconferentie in het Papendrechtse gemeentehuis werd bijgewoond door journalisten van grote landelijke kranten en omroepen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Burgemeester Moerkerke wordt na afloop van de persconferentie geïnterviewd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden