Noodarts land nabij Cremerstraat Papendrecht
Noodarts land nabij Cremerstraat Papendrecht Fons van Swaal
update

Vier doden bij woningbrand Papendrecht, mogelijk familiedrama

112 5.193 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een woningbrand in de Cremerstraat in Papendrecht heeft zaterdagochtend vier dodelijke slachtoffers geëist. Dat heeft de politie om 12.10 uur verklaard.

De slachtoffers zijn twee kinderen en twee volwassenen. Volgens eerste berichten zou er sprake kunnen zijn van een familiedrama. Dat is nog niet bevestigd door de politie. "Het scenario van een familiedrama houden we open", verklaart een woordvoerder van de politie.

De brand werd al snel na de melding, die ongeveer kwart voor elf plaatsvond, opgeschaald naar grote brand. Er waren veel hulpdiensten aanwezig, waaronder diverse ambulances en het Mobiel Medisch Team. Al vrij snel kon de brandweer het vuur blussen.

Volgens een ooggetuige zou nog geprobeerd zijn om twee kinderen buiten te reanimeren. Zij zouden volgens de ooggetuige naast hun brandwonden ook messteken hebben gehad. Dit is nog niet bevestigd door de politie.

De vier slachtoffers zouden volgens de politie alle mensen zijn geweest die op dat moment in de woning aanwezig waren. Er zijn geen overlevenden van de brand.

De slachtoffers zijn een man en een vrouw van 32 jaar zijn en twee kinderen van 4 en 6 jaar. De slachtoffers zijn op de begane grond gevonden.

Het zou gaan om de vader en de moeder en hun kinderen. De vader zou in Angola geboren zijn. Hij is op jonge leeftijd naar Nederland gekomen. De moeder en de kinderen zouden vertrekken uit het huis waar de fatale brand in Papendrecht plaatsvond.

"We gaan nu een groot onderzoek starten en komen met meer gegevens naar buiten zodra we die bevestigd hebben", besluit de woordvoerder van de politie.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten organiseren inloopbijeenkomst over PFAS Nieuws 1 uur geleden
• Nieuwe inwoners kunnen bijvoorbeeld lid worden van De Wiekslag.
Bon jaar gratis lid van vereniging in Alblasserdam voor nieuwe inwoners is klaar (maar uitreiken kent nog 'hiccups') Nieuws 2 uur geleden
• Een blij verraste 100-jarige mevrouw Ouwerkerk.
Hoog bezoek voor de 100-jarige mevrouw Ouwerkerk Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden