• Een aantal jongeren van PellerPop met de jeugd- en jongerenwerkers.
• Een aantal jongeren van PellerPop met de jeugd- en jongerenwerkers. Foto: Bert Bons

Papendrecht krijgt met PellerPop een eigen festival

Algemeen 1.059 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een groep van vijftien jongeren uit Papendrecht, ondersteund door het Jeugd- en Jongerenwerk, organiseert op zaterdag 15 september PellerPoP; een festival voor en door jongeren.

De jongeren hebben zo ongeveer alles zelf geregeld en voorbereid; van de catering tot het zoeken en boeken van de artiesten en van de poster tot aan vergunningen. Het is een lokaal jongerenfestival vol muziek en food. Bekende artiesten als Jonna Fraser, DJ Dylvn en Equalz zullen tijdens deze avond op het podium staan, aangevuld met lokale talenten zoals MC JR, Panyx, S!Rene, Franceso Daniel, Celeste Liberty en Da Bounce Squad. Ook de schoolband van het Willem de Zwijger College geeft een optreden.

Jaarlijks terugkerend
"We hopen dat PellerPoP zó goed gaat lopen, dat het een jaarlijks terugkerend festival kan worden", vertelt jongerenwerker Chandre Nandoe. Samen met zijn collega Manon van Leeuwen heeft hij genoten van de inzet van de jongeren en hun ideeën om er een mooi festival van te maken.

"We zijn al in maart gestart en hebben vier werkgroepen opgericht waarin de jongeren hun talenten konden gebruiken om het festival te organiseren."

De werkgroep Vergunningen bestaat uit Viento, Noor en Jarid. Zij hebben menig uurtje op het gemeentehuis doorgebracht om alles te regelen met de gemeente, politie en de brandweer. Marleen en Tess zitten in de werkgroep Programmering. Zij regelden de artiesten en gingen op zoek naar sponsors toen duidelijk werd dat er meer geld nodig was om het gewenste feest te kunnen organiseren. "We hadden nog 6000 euro nodig en hebben dat uiteindelijk met sponsors en de gemeente Papendrecht bij elkaar kunnen krijgen", vertellen de meiden.

De werkgroep Communicatie wordt gevormd door Melissa, Lisa, Cynthia, Julia, Anna en Ilse. Zij maakten een promotieplan en zorgden voor posters en flyers, die op de scholen voor voortgezet onderwijs in Papendrecht zijn verspreid. Een grote banner staat inmiddels bij het Vondelpark, waar Pellerpop gehouden wordt.

De werkgroep Facilitair ten slotte bestaat uit Christiaan en Julian. Hun werk zal voor een groot deel op 15 september plaatsvinden, wanneer het festivalterrein wordt opgebouwd.

Blijvende vraag
PellerPoP is ontstaan vanuit de behoefte van jongeren. Een blijvende vraag van jongeren is de vraag naar evenementen voor jongeren binnen Papendrecht. Het gemeentelijk jeugd en jongerenwerk Papendrecht heeft dit opgepakt onder de voorwaarde dat de jongeren het evenement zelf organiseren, met ondersteuning van het jongerenwerk. "We willen lokaal talent een podium bieden", vat Chandre samen.

De groep jongeren die het organiseert hoopt op lekker weer en veel publiek. PellerPop is gratis toegankelijk en duurt van 18.00 tot 23.15 uur. Het festival is bedoeld voor Papendrechtse jongeren van 13 tot 23 jaar, maar iedereen mag komen.

Voor meer informatie: www.pellerpop.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden