Afbeelding

Loopgroep hardlopen voor beginners in Papendrecht

Sport 248 keer gelezen

PAPENDRECHT • Atletiekvereniging Passaat start op 15 september met een nieuwe loopgroep voor beginners.

Op zaterdag 15 september 2018 start bij AV Passaat in Papendrecht de eerste training op de atletiekbaan aan de Andoornlaan. Elke training duurt ongeveer anderhalve uur.

Deze loopgroep is bedoeld voor volwassenen die geen of slechts een bescheiden loopervaring hebben. Doel is verbeteren van conditie, laten wennen van het lichaam aan (rustig) hardlopen en aanleren van een goede hardlooptechniek. Dit gebeurt onder professionele begeleiding. Nadruk ligt op langzaam verbeteren van het prestatievermogen, niet op snelheid. Na drie maanden wordt het project afgesloten door deel te nemen aan een prestatieloop over een afstand van 5 kilometer. Na die periode heeft men voldoende niveau om aan te sluiten bij de bestaande loopgroepen van Passaat.

De trainingen zijn elke dinsdag- en donderdagavond (om 20.00 uur) en elke zaterdagochtend (om 09.30 uur). Wie drie keer per week traint, kan in december een half uur achtereen hardlopen. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. De kosten voor deze training zijn in het kwartaallidmaatschap van de vereniging inbegrepen.

Informatieavond
Op donderdagavond 6 september wordt tijdens een informatiebijeenkomst voorlichting gegeven over de trainingen, kleding, schoenen en een aantal praktische zaken. Aanvang om 20.15 uur in het clubgebouw van Passaat, Andoornlaan 38 in Papendrecht.

Op zaterdag 15 september kan men zonder vooraanmelding starten met de eerste training en dan twee weken sfeer proeven en kijken of het bevalt.

Aanmelden of nadere informatie via gschut@telfort.nl. Informatie over deze training en de vereniging op www.avpassaat.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws gisteren
• De onthulling van de gedenksteen op het Weense Plein, met v.l.n.r. burgemeester Van Driel, ambassadeur Harz, wethouder Van der Borg en de heer Zwijnenburg.
Onthulling gedenksteen van het gerenoveerde Weense Plein in Papendrecht: 'Iets om trots op te zijn' Nieuws 27 mrt, 08:19
Afbeelding
Zo komen flexwoningen 'De Loopplank' in Alblasserdam er uit te zien met schetsen 27 mrt, 07:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden