Rondleidingen door afvalenergiecentrale HVC Baanhoekweg Dordrecht
Rondleidingen door afvalenergiecentrale HVC Baanhoekweg Dordrecht Foto: Thymen Stolk

Rondleidingen bij HVC in Dordrecht

Algemeen 264 keer gelezen

DORDRECHT • Wegens grote belangstelling worden er op zaterdag 15 september extra rondleidingen gegeven bij HVC Dordrecht.

Het gaat bij deze rondleiding om de vraag hoe restafval de bron vormt van het warmtenet. Hoe werkt het warmtenet? Hoeveel elektriciteit en warmte kun je maken van restafval? Wat zijn de ontwikkelingen van het  warmtenet Dordrecht? Het antwoord op deze en alle andere vragen krijgt men tijdens de extra kijkdag op zaterdag 15 september bij de afvalenergiecentrale van HVC. Hier wordt restafval (afval dat we niet meer kunnen recyclen) omgezet in stroom en warmte. Deze warmte voedt het warmtenet van Dordrecht. 

In verband met de veiligheid is de minimum leeftijd elf jaar, moet men goed ter been zijn, stevige schoenen dragen en geen hoogtevrees hebben. Inschrijven kan via www.hvcgroep.nl/kijkdag-dordrecht.

Programma
De rondleidingen starten om 09.30 uur, 12.15 uur en 15.00 uur. Het programma bestaat uit ontvangst met koffie of thee, een korte presentatie met film en daarna een rondleiding door de afvalenergiecentrale en de turbine. Dit alles duurt bij elkaar ongeveer anderhalf uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden