Afbeelding

Oudere Jongerenconcert in Muziektent Dorpsbehoud

Algemeen 167 keer gelezen

PAPENDRECHT • Stichting Dorpsbehoud Papendrecht verzorgt op vrijdagavond 31 augustus van 20.00 tot 23.00 uur het Oudere Jongerenconcert in de Muziektent aan de Eilandstraat in Papendrecht.

Dorpsbehoud heeft in de reeks zomeravondconcerten van 2018 al twee geweldig geslaagde concerten achter de rug met prachtig weer en enthousiaste medewerking van diverse koren en Muziekvereniging Excelsior.

Het derde en laatste concert van 2018 is het Oudere Jongerenconcert, dat al vele jaren de afsluiting is van het Muziektentseizoen en voor het publiek een uitgelezen kans om nog even van een paar uurtjes buiten en mooie muziek te genieten.

Het concert wordt gegeven door de Papendrechtse pop-rockband Smoy (Selected Music of Yesterday) waarmee Smoy aangeeft dat de juweeltjes van de popmuziek zijn/worden uitgekozen om te spelen. Deze selectie gaat van Dolly Parton tot Ilse de Lange, van ABBA tot Waylon, van The Three Degrees tot Queen, te veel om op te noemen. De variatie in nummers is dus groot.

De band, die bestaat uit vier mannen en twee vrouwen, allen ervaren muzikanten en zangeressen, heeft een indrukwekkend aantal optredens in en buiten de regio achter de rug, maar voor Smoy wordt het een debuut in de Muziektent. De band kijkt er naar uit, bestuur en vrijwilligers van Dorpsbehoud ook, maar uiteindelijk wordt het pas een geslaagde avond als ook het publiek massaal de weg naar de Eilandstraat en het Kazerneplein weet te vinden. 

"We vinden het superleuk dat we in Papendrecht mogen spelen", vertellen de muzikanten van Smoy. "We gaan er een leuke luisteravond van maken en onze avond is geslaagd als iedereen aan het einde van de avond zegt 'Dat was mooi!', oftewel s'mooi oftewel Smoy."

In de koek-en-zopietent van Dorpsbehoud zijn koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar. Er wordt gewerkt met muntjes, die aan de bar te koop zijn. Overgebleven muntjes worden terug genomen. Er is beperkte zitplaats. Bij regen kan worden geschuild in de koek-en-zopietent. Wat er altijd is, weer of geen weer: een uitermate gezellige, gemoedelijke sfeer.

Dorpsbehoud krijgt geen subsidie. Onderhoud aan de Muziektent en aanschaf van materieel wordt betaald met de opbrengst van de koek-en-zopie. De toegang is gratis.

De concerten van 2018 worden gesponsord door autobedrijf Van Wijngaarden B.V., Rovanda Handel en Techniek B.V., Veth Propulsion B.V. Daarnaast ook dank aan: Dixi Sanitary Services, Elsco Drankenhandel, Rode Kruis, afd. Papendrecht en de vrijwilligers van Dorpsbehoud.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden