Afbeelding
Foto: Floris Bakker

'Alblasserdammers beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven'

Algemeen 393 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJ&G) starten in september een nieuwe groep gericht op spreekvaardigheid.

Daarmee slaan zij de handen ineen om mensen in Alblasserdam die de Nederlandse taal beter wil leren spreken, lezen of schrijven verder te helpen. 

'In Alblasserdam neemt de vraag naar lessen rondom de Nederlandse taal nog steeds toe', stellen de organisaties in een persbericht. 'Er zijn al diverse mogelijkheden voor taallessen, maar nog niet voor iedereen kan een passende manier worden gevonden.'

Spreeklessen
Om meerdere mensen tegelijk te kunnen helpen zal in september worden gestart met spreeklessen Nederlandse taal. Deze vinden plaats op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur op het kantoor van SWA aan de Cortgene 20 te Alblasserdam.

Er kunnen maximaal tien personen deelnemen aan de spreeklessen en men moet zich vooraf opgeven. Voor de lessen wordt een bijdrage van 10 euro per tien lessen gevraagd. 'Door een bijdrage te vragen, verwacht SWA aanwezigheid te stimuleren.' Meer informatie: info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078 – 20 21 22 0.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden