Afbeelding
Foto: 123rf.com

Alblasserdams camperpark verhuist mogelijk naar sportpark Souburgh

Algemeen 279 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Camperpark Kinderdijk in Alblasserdam verhuist mogelijk eind 2019 naar Sportpark Souburgh. Het huurcontract op de huidige locatie Haven-Zuid loopt dan af.

Qua grootte komt het terrein op het sportpark overeen met de wensen van de exploitant van het camperpark. Hij heeft te kennen gegeven naar deze locatie te willen verhuizen en heeft daarvoor een verzoek ingediend bij het bestuur van de gemeenschappelijke regeling Sportpark Souburgh.

Als het bestuur van het sportpark positief is over het plan - of in elk geval geen bezwaar heeft - dan laat het college van B&W onderzoek doen naar de mogelijkheden om één van de voetbalvelden van vv Alblasserdam op Sportpark Souburgh als camperpark in te richten.

Enige optie
Sportpark Souburgh is volgens het college de enig mogelijke optie voor een definitief camperpark binnen Alblasserdam. Het terrein ligt dichtbij de A15 en de afslag Alblasserdam/Kinderdijk. Ook is het vanaf de rotonde Edisonweg relatief eenvoudig te ontsluiten. Recreatiemogelijkheden als Vinkenwaard en de Alblas zijn vlakbij evenals de voorzieningen in het centrum (winkels, horeca, uitgaan). Ook is het terrein goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de waterbus). Tot slot biedt het sportpark de camperaars een groene omgeving.

Groeimarkt
De campermarkt is een groeimarkt, ook in deze regio. Dat blijkt uit een onderzoek naar campertoerisme dat VVV Zuid-Holland Zuid vorig jaar in opdracht van de Waterdriehoek uitvoerde. Het Alblasserdamse Camperpark Kinderdijk opende begin 2016 zijn poorten en is vanaf het begin een groot succes. Alblasserdam wil deze onderneming daarom graag de mogelijkheid bieden zich definitief in het dorp te vestigen.

Molens Kinderdijk
De camperaars, afkomstig uit diverse landen in Europa, komen vooral af op het Werelderfgoed Kinderdijk. Doordat zij hun camper in Alblasserdam parkeren en voor een bezoek aan het molengebied op de fiets of ander vervoermiddel overstappen, veroorzaken deze bezoekers geen verkeersdrukte op de dijk of parkeerdruk in Kinderdijk.

Lokale economie
De lokale economie vaart wel bij de camperaars; uit het onderzoek van VVV Zuid-Holland Zuid komt naar voren dat zij gemiddeld 67 euro per nacht uitgeven aan boodschappen, brandstof en extra's.

Havengebied
De huidige locatie van het camperpark is vanaf eind 2019 nodig voor de ontwikkeling van het Havengebied. De gemeente heeft met de exploitant afgesproken zich in te spannen een nieuwe locatie te zoeken. Dat gebeurt nu met het onderzoek naar de mogelijkheden op Sportpark Souburgh.

Kosten voor exploitant
Uitgangspunt van het college is dat de verplaatsing van het camperpark de gemeenschap geen geld mag kosten; de kosten voor de aanleg zijn voor de exploitant. Voor het aanpassen van de ontsluitingsroute vanaf de rotonde kan mogelijk subsidie worden aangevraagd bij derden zoals de provincie.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden