Afbeelding
Foto: Peter Stam

Vijftienjarige probeert Chinees restaurant Lekkerland te overvallen

Algemeen 1.456 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Een vijftienjarige jongen uit Maarsbergen, al enige jaren verblijvend in Nieuw-Lekkerland, heeft woensdagavond 1 augustus rond 19.40 uur geprobeerd Chinees Indisch Restaurant The Blue Lotus aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland te overvallen. De tiener kwam volgens een ooggetuige met een groot mes in zijn hand de zaak binnen.

De jongen droeg een 'doktershandschoentje' en een 'anonymousmasker'. In het afhaalrestaurant waren op het moment van de overval geen klanten. De overvaller riep volgens een werknemer 'iets onverstaanbaars'. Toen de werknemer zei dat de jongen geen grappen moest maken, ging de vijftienjarige er als een speer vandoor. Zonder buit rende hij weg. Enkele tientallen meters verderop sprong hij op een damesfiets.

Achtervolging
Een passant zag de overvaller wegrennen bij The Blue Lotus en zette, zonder te weten wat er precies was voorgevallen, de achtervolging in. "Ik wist dat het mis was. Hij was duidelijk op de vlucht en niet aan het hardlopen," vertelde de 43-jarige Nieuw-Lekkerlander die op de fiets achter de wegfietsende overvaller aanging.

Dubbele laag kleding
Onderweg gooide de overvaller wat spullen weg, waaronder zijn masker. Verder had de jongen twee lagen kleding aan. Onderweg probeerde hij zich te ontdoen van de eerste laag, zodat het signalement niet meer overeen zou komen met wat er vanuit het restaurant gemeld zou worden.

Aangehouden
De 43-jarige Lekkerlander kreeg de jongen op de Planetenlaan bij de dierenweide in Nieuw-Lekkerland te pakken. De man werkte de jongen naar de grond en hield hem na een korte worsteling in de houdgreep. Een groepje jongeren uit het Lekdorp schoot vervolgens te hulp. Niet veel later kon de gealarmeerde politie de overvaller in de boeien slaan en meenemen naar het bureau. De spullen van de Maarsberger, waaronder het masker, het mes en de fiets, zijn door de politie veiliggesteld en meegenomen. De alerte passant is door de agenten hartelijk bedankt voor zijn hulp.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden