Afbeelding
Foto: Marijke Verhoef

AWP en LRR samen verder in Rivierenland

Algemeen 426 keer gelezen

REGIO • De groeperingen AWP en LRR, beide vertegenwoordigd in het huidige algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland, gaan samenwerken richting de komende verkiezingen. In maart 2019 zijn er weer verkiezingen voor nieuwe besturen van de waterschappen, dus ook in Rivierenland.

AWP Rivierenland is een afdeling van de Algemene Waterschapspartij (AWP), met als doel  een lokale, niet politieke inbreng in het waterschapsbestuur te borgen. De LRR is door Lokale partijen opgericht partij met als missie de lokale belangen van de burgers te vertegenwoordigen in het waterschapsbestuur.

Beide partijen hebben tot doel de lokale stem van de burger te vertolken in het bestuur van het Waterschap Rivierenland. Bij de komende verkiezingen komen ze uit onder de naam AWPenLRR. Door deze samenvoeging gaan beide groeperingen hun krachten bundelen voor de komende verkiezingen om zo gezamenlijk de lokale stem in het bestuur in te brengen.

Verkiezingsprogramma
De AWPenLRR is met opzet geen partij zoals uit de landelijke politiek. De AWPenLRR doet dan ook niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen, de provinciale of landelijke verkiezingen. De AWPenLRR onderscheidt zich van alle andere partijen waar men op kan stemmen bij de waterschapsverkiezingen. De AWPenLRR wil staan voor onafhankelijkheid, lokale betrokkenheid en deskundigheid.

'AWPenLRR niet politiek, wel lokaal' is daarmee de logische titel van het verkiezingsprogramma van de AWPenLRR  voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019.

De partij heeft vijf speerpunten, die betrekking hebben op een goede toekomst, mensen serieus nemen, wateroverlast door hoosbuien slim aanpakken, gezond drinkwater en plezier met water.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden