Afbeelding

Groepskamp Scouting Alblasserdam super geslaagd

Algemeen 377 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Afgelopen week waren 130 scouts van Scouting Alblasserdam op kamp in Boxtel. Voor het eerst werd een groepskamp georganiseerd, met alle onderdelen. Een kamp heeft altijd een thema en dat was 'De strijd om Boxtel'.

Zaterdag 14 juli werden de welpen, shanti's, gidsen, verkenners, explorers en roverscouts welkom geheten in Boxtel. Daar waren de landheer en zijn zoon bij het kasteel. Ze hadden ruzie over wie nu het kasteel mocht besturen en met de scouts moesten uit gaan vechten. In de tussentijd mochten de scouts in het dorp blijven en konden ze Scals (geld) verdienen dat nodig was om eten te kunnen kopen en aan sommige spellen mee te kunnen doen. Andere spellen en de markt leverde Scals op.  De andere dorpelingen waren er natuurlijk ook, de bankier, de snoepvrouw, het visvrouwtje, de schout, de kwakzalver, de bode en nog veel meer.

Een kookploeg zorgde dat iedere dag de hongerige monden gevuld werden. Op zondag moest de hitte afgekoeld worden met heel veel waterspelletjes.

Op donderdag kwamen de bevers ook. Zij bleven een paar dagen korter, maar waren aan het einde van het kamp net zo moe als de rest.

Gelukkig was het animatieteam ook mee om iedere ochtend vol energie te beginnen. Dat was zeker de laatste dagen nodig, maar de sfeer zat er goed in. Zelfs zo goed dat de landheer besloot met pensioen te gaan en het kasteel aan zijn zoon over te dragen. De strijd liep dus zonder slag of stoot af. Tijd voor een groot feest om het kamp af te sluiten.

Voor meer informatie over de scouting:  www.scouting-alblasserdam.nl. De opkomsten beginnen weer op 1 september.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 10 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden