Afbeelding

Peuterspeelgroep 't Puttertje uit Streefkerk viert jubileum

Algemeen 262 keer gelezen

STREEFKERK • Op 1 oktober bestaat peuterspeelgroep 't Puttertje in Streefkerk 40 jaar. Op donderdag 12 juli wordt er feest gevierd.

Sinds 1978, het jaar waarin een aantal enthousiaste moeders 't Puttertje oprichtte, is er veel veranderd. De peuterspeelzaal draaide destijds volledig op de hulp van vrijwilligers en ouders. Nieuwe wet- en regelgeving maakt het vrijwillige bestuur steeds lastiger om 't Puttertje draaiende te houden. Sinds 2009 valt 't Puttertje onder Wasko Kinderopvang.

't Puttertje is in de afgelopen 40 jaar verschillende keren verhuisd. Inmiddels huist zij in bij OBS de Boomgaard. Deze school en de School met de Bijbel aan de dijk zijn fijne partners in de doorgaande lijn van de peuterspeelzaal naar basisschool. 't Puttertje heeft sinds 1 mei 2018 de officiële 'Voor- en Vroegschoolse Educatie' status (VVE) bereikt. Kinderen met een taal of andere ontwikkelings-achterstand kunnen in hun eigen dorp vier dagdelen VVE krijgen.

't Puttertje speelt een belangrijke verbindende rol binnen het dorp. Veel inwoners van Streefkerk hebben immers spelenderwijs de wereld ontdekt bij 't Puttertje. En wie kent juf Riet en Stien nog? Of Mattie, Christa en Thea? Inmiddels is de functieomschrijving geen juf meer, maar pedagogisch medewerker. Anita Schouten en Heleen Vlot gaan regelmatig op stap met de peuters. Zo brachten zij vorig jaar een bezoek aan de ouderen van bejaardencentrum 'De Strevenaer'. Zij namen deel aan de bejaardengym onder leiding van Mario Westbroek, zijn op bezoek geweest bij Europa Hairstyling, namen deel aan het voorleesontbijt bij de bibliotheek en knuffelden met de koetjes en kalfjes bij zorgboerderij De Molenhoeve.

Daarnaast doen de peuters jaarlijks mee aan de koningspelen en hebben begin dit jaar een gezamenlijk thema met de beide basisscholen afgesloten met een heuse alternatieve Elfstedentocht. De verbondenheid is ook terug te vinden bij Bloembinderij Rosemarie. Al meer dan 25 jaar krijgen de peuters op hun verjaardag een bloemetje cadeau.

Feest
Hoewel de officiële jubileum datum 1 oktober is, is het op donderdag 12 juli feest voor de huidige peuters en ouders. Flip, Fleur en Tante Suikerspin komen het feest opluisteren en er staat een springkussen. Aansluitend is er een receptie voor oud-bestuursleden, oud-medewerkers en andere belangstellenden van 15.00 tot 16.00 uur op het achterplein van OBS De Boomgaard. Bij slecht weer verplaatst het feest zich naar de peutergymzaal.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 21 uur geleden
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden