Afbeelding

Zomerconcert Urker Mans Formatie in Alblasserdam

Algemeen 168 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op zaterdag 14 juli 2018 komt de Urker Mans Formatie opnieuw naar Alblasserdam voor een concert in de Havenkerk aan de Ieplaan.

Het repertoire bestaat uit liederen rondom het thema Op reis. Te denken valt aan geestelijke liederen zoals: Is uw paspoort getekend, Get on Board en Coming home. Daarnaast zingen ze bekende klassieke werken, spirituals en populaire muziek.  Het thema heeft ook betrekking op de reislust van de groep. Niet alleen binnen Nederland reizen ze van noord naar zuid maar ook in Canada, waar zij dit jaar een tweede tournee maken.

De mannen zingen in traditionele Urker kleding onder leiding van de gedreven dirigent Martin Mans. Aan het orgel  en de vleugel zit Mark Brandwijk die tevens een improvisatie verzorgt. Elke zanger heeft een solo waardoor hun individuele stemmen nog beter tot hun recht komen. Drie van hen bespelen, naast hun zang, een instrument te weten een blokfluit, een taragot en een altviool wat het programma nog een extra dimensie geeft. Een concert van de Urker Mans Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van koor- en solozang en instrumentale muziek.

De zanggroep is in 2012 met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De luisteraars worden aan het einde nog meer bij het optreden betrokken en uitgenodigd om op het podium mee te zingen.

Deze zomer rolt een nieuw verzamelalbum van de pers. Titels van de geliefde maar uitverkochte cd 'Kracht' maken hier onder andere deel van uit. Naast de cd 'Morgen', staat de unieke dvd 'Geloof, hoop en liefde' in de belangstelling. Hierop zingen de zangers hun solo's en geven ze een interview. De beelden zijn gemaakt in het Zuiderzeemuseum.

Het concert op zaterdag 14 juli in de Havenkerk van Alblasserdam begint om 19.30 uur. Entree bedraagt 17,50 euro. Online en bij reservering 16 euro, kinderen tot en met 11 jaar 5 euro. ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas 13 euro. Reserveren kan via www.martinmans.nl of op de reserveerlijn 06-25391903. Voorverkoop van kaarten is ook bij Boekhandel De Schuilplaats, Plantageweg 13a, Alblasserdam.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden