• Johannis Schot toont te beker aan zijn medespelers.
• Johannis Schot toont te beker aan zijn medespelers. Foto: Peter Besemer

PKC Nederlands Kampioen Veldkorfbal

Sport 269 keer gelezen

BENNEKOM/PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep is zaterdagavond Nederlands Kampioen Veldkorfbal 2018 geworden. De Papendrechters wonnen, na een ruststand van 9-8 in het voordeel van Fortuna/Delta Logistiek, met 17-20 in Bennekom.

Johannis Schot kreeg in de laatste minuut een publiekswissel. Johannis Schot en ook coach Detlef Elewaut nemen afscheid van PKC.

Initiatief
Aan de hand van een uitblinkende Daan Preuninger nam Fortuna in de eerste helft het overtuigend het initiatief. Preuninger, Marcel Segaar en Sanne Alsem sloegen het eerste gaatje, waarna PKC in de persoon van Laurens Leeuwenhoek en Johannis Schot wat terugdeed. In de openingsfase kwam de dreiging met name van afstand. Veel doelpunten kwamen uit schoten van ver.

Richard Kunst tekende in de zestiende minuut ook voor zijn eerste treffer vanuit het buitenveld. PKC werkte hard, maar kreeg het niet voor elkaar om langs de Fortunezen te komen. De Delftenaren speelden lange aanvallen met Segaar en Reijgersberg onder de korf. Op 6-5 sprong Olav van Wijngaarden tegen het plafond van Bennekom en liet hij van schrik de bal vallen. Preuninger profiteerde en mikte raak voor 7-5. Hierop wisselde PKC: Suzanne Struik kwam binnen de lijnen, Zita Schröder maakte plaats. Binnen 30 seconden werd deze wissel beloond van afstand. Struik bleek scherp te zijn. De wedstrijd kabbelde tot de rust in dezelfde verhoudingen door. Hier en daar ontstonden er opstootjes tussen met name reboundbeesten Van Wijngaarden en Reijgersberg. Ruststand: 9-8.

Direct langszij
Na rust kwam PKC direct langszij via de inmiddels weer in het veld gekomen Schröder. De Delftse uitblinker Preuninger pareerde meteen, waarop Nadhie den Dunnen haar enige treffer van de wedstrijd in stijl maakte, met één hand.

Tot 13-13 gaven de beide ploegen elkaar geen duimbreedte. Op dat moment raakte Van Wijngaarden tijdens een mooi luchtduel Reijgersberg op het hoofd. Laatstgenoemde moest daardoor het veld verlaten. Fortuna levert hierdoor stootkracht onder de paal in en daar profiteerde Van Wijngaarden maximaal van.

Tot 16-16 kon Fortuna bijblijven, maar daarna deelde Suzanne Struik een dubbele Papendrechtse dreun uit. Na de 16-19 van Kunst probeerde Nik van der Steen met zijn eerste treffer nog wat terug te doen, maar Fortuna had uiteindelijk Reijgersberg weer nodig om grip op de rebound te krijgen. Preuninger speelde een fantastische wedstrijd, maar hij moest eruit. Fortuna kon echter geen vuist meer maken.

Het slotakkoord in deze wedstrijd werd gegeven door, hoe kan het ook anders, Johannis Schot. De in België woonachtige routinier nam in stijl afscheid, met zes goals in een kampioenswedstrijd. Bij zijn publiekswissel ontving hij een welverdiend ovationeel applaus. PKC vierde een minuut later de 17-20 overwinning met gepaste trots na opnieuw een tumultueus seizoen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden