Afbeelding
Foto: Verloop Drukkerij

Arjan Verloop 25 jaar in zijn drukkerij in Alblasserdam

Algemeen 1.363 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Twintig jaar was Arjan Verloop, toen hij als jongste bediende in het bedrijf van zijn vader kwam werken. Daar werkt hij nu, vijfentwintig jaar later, nog steeds, maar inmiddels wel als eigenaar van de Verloop Drukkerij.

Zijn jubileum werd vrijdag 1 juni samen met al het personeel groots gevierd in Slot Loevestein. "Ik heb zelf gezegd, laten we weer een personeelsuitje organiseren en dan direct aandacht schenken aan mijn jubileum", vertelt Arjan Verloop, die vrijdagochtend als verrassing thuis werd opgehaald met een oldtimer. "We zijn vanaf ons bedrijf met een bus naar Slot Loevestein gegaan. Daar hebben we een gezellige dag gehad met allerlei activiteiten. Uiteraard waren er ook diverse toespraakjes."

Familiebedrijf

Verloop Drukkerij werd in 1921 opgericht door de opa van Arjan. Daarna hebben zijn vader en oom het bedrijf voortgezet. Na het afronden van zijn diploma ging Arjan zelf ook aan de slag in de drukkerij. "Van jongs af aan heb ik in het bedrijf mee gelopen. Dat gaat vanzelf: je vader heeft een drukkerij, dus kom je er regelmatig. Spelenderwijs maak je er kennis met het bedrijf en ga je het leuk vinden. De communicatie, het grafische vak, het bezig zijn met papier dat vind ik echt mooi."

In de afgelopen decennia is er in het vak veel veranderd. Aan het begin van de jaren '90 werd er bijvoorbeeld nog met een donkere kamer (doka) gewerkt en internet en e-mail stonden nog in de kinderschoenen. Tegenwoordig gaat alles digitaal. "Papier heeft een andere waarde gekregen. Vijfentwintig jaar geleden was papier het belangrijkste communicatiemiddel, dat is helemaal op de schop gegaan. Door voortdurend onze koers bij te stellen, zijn we nu nog steeds een gezond bedrijf. Door goede medewerkers en trouwe klanten, maar vooral mogen we Gods Zegen ervaren in ons werk."

Het Klaroen

De veranderingen in zijn werk zijn soms lastig, maar het is ook de reden dat Verloop zijn werk nog steeds met plezier doet. "De grafische sector is nu eenmaal een hele dynamische sector. Ik hou wel van het opzetten van nieuwe activiteiten en het verleggen van de koers van het bedrijf. We hebben naast onze drukkerij ook nog een printbedrijf Goud Printcenter en drie jaar geleden zijn we daarnaast gestart met communicatiebureau Treffend & Co."

Een van de lastigste keuzes die Verloop in zijn jaren als directeur moest maken, was het afstoten in 2006 van De Klaroen. De krant was voor de oorlog opgericht door de familie. "We hadden maar één krant en moesten opboksen tegen concurrenten. Om ons mannetje te kunnen blijven staan in onze mooie grafische branche hebben we toen toch de keuze gemaakt om te stoppen met ons eigen kindje, De Klaroen."

Hoewel het voor de oude generatie zwaar viel om De Klaroen van de hand te doen, is Verloop ervan overtuigd dat het de juiste keus was. "Het is een soort keerpunt geweest in de geschiedenis van het bedrijf. Daarna zijn we alleen maar gaan groeien, omdat we ons toen konden focussen op waar we goed in zijn: het produceren van communicatiemiddelen."

Bij Verloop Drukkerij wordt het complete plaatje verzorgd: van vormgeving tot aan drukken en verzenden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 7 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden