Afbeelding
Foto: De Geul

Tweede weekend Regiokampioenschappen voor de Geul

Sportt 214 keer gelezen

papendrecht • Dit weekend hebben de zwemmers van De Geul uit Papendrecht goed gepresteerd in de Sportboulevard in Dordrecht, tijdens het tweede weekend van de Regiokampioenschappen. Voor Sam IJzerman, zwemmend in de categorie meisjes senioren, werd het een succesvol weekend.

Op zowel de loodzware 400 wissel als op de 50 vrij sleepte zij de kringtitel in de wacht en kreeg de gouden medaille omgehangen. Op de 400 vrij slaagde ze erin om haar beste tijd (PR) flink te verbeteren, iets wat niet zo snel gebeurt in een 50 meterbad, en werd hiermee tweede.

Esmée Roodenburg startte in dezelfde leeftijdscategorie en veroverde het zilver op de 400 wissel. Op de 100 vlinder tikte ze als vijfde aan. Kirana Hoogenbiosch was de derde zwemster in de categorie meisjes jeugd, zij haalde haar beste notering op de 200 school met een elfde plaats.

Ook in de categorie jongens junioren 1 viel een medaille: Aaike de Tender zwom op de 1500 vrij naar een mooie derde plaats. Op de 50 rug zette hij een PR op de klokken en werd zesde. Tjomme de Tender verbeterde zich op twee afstanden, zowel op de 100 vrij als op de 50 rug liet hij een PR noteren. Zijn hoogste notering haalde hij op de 1500 vrij, met een 4e plaats.

Ook Brandon Groeneveld zette een PR op de klokken, op de 100 rug. Ook zijn beste afstand was de 1500 vrij, met een zevende plaats. Liam van Gool eindigde op de 50 rug in een PR op de tiende plaats.

In de categorie meisjes junioren 1 was er een mooie prestatie van Laura 't Lam: op de 50 vrij zwom zij in een PR naar de vijfde plaats en met haar tijd voldeed ze tevens aan de limiet voor de Nationale Junioren en Jeugdkampioenschappen later dit seizoen.

Daphne van Tilburg, Nicole van Os en Evi Kleijn zwommen allemaal de 50 vrij en kwamen later in de middag nog aan de start voor de 4x100 vrij estafette voor meisjes junioren. Samen met Laura 't Lam, die als startzwemster een PR liet noteren, eindigden ze op de achtste plaats.

Debra de Lange startte op 3 afstanden, haar beste resultaat haalde ze op de 400 vrij met een elfe plaats. Ook Faustine Mussig kwam drie keer aan de start, haar hoogste notering was een zestiende plaats op de 400 wissel. Beide dames maakten ook deel uit van het dames estafetteteam op de 4x100 vrij. Samen met Esmée Roodenburg en Sam IJzerman zwommen ze naar een zevende plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden