Korfballers CKC Kinderdijk tonen veerkracht

Sportt 287 keer gelezen

ZWIJNDRECHT • Zaterdag 2 juni speelde CKC Kinderdijk de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen uit tegen Albatros uit Zwijndrecht. Behalve de eer, stond er deze wedstrijd niks meer op het spel voor Kinderdijk, maar de tegenstander kon bij winst of gelijkspel nog kampioen worden.

In verband met een lichte blessure van Martijn begon Jelle in de basis. Verder waren er geen veranderingen in de opstelling ten opzichte van vorige week.

Voor CKC Kinderdijk begon de wedstrijd goed. Binnen twee minuten lag de eerste bal in de korf. 0-1. Maar na tien minuten was de stand gelijk. 5-5. De keren dat CKC voor stond scoorde Albatros binnen 15 seconden de gelijkmaker. Hierna liep Albatros langzaam uit en werd CKC iets slordiger in de rebound. Bij een stand van 13-8 en vier minuten voor tijd kreeg Kinderijk haar eerste strafworp. Helaas werd deze gemist.

Een halve minuut voor de rust scoorde Arjan de 14-9 en 10 seconden later werd door Albatros de ruststand bepaalt. 15-9. Bij deze stand was Albatros virtueel kampioen.

Kinderdijk moest in de tweede helft daarom flink aan de bak. Blijkbaar was er een goede peptalk gegeven in de kleedkamers want Kinderdijk ging voortvarend van start en Jelle legde binnen twee minuten twee doelpunten in het mandje. Halverwege de tweede helft was de achterstand van zes punten omgebogen naar een voorsprong van 15-16, door onder andere doelpunten van Max, Simone, Lotte, Arjan en Jelle.

Waar CKC Kinderdijk in de eerste helft nog haperde met de rebounds was dat in de tweede helft totaal omgekeerd. Albatros miste bijna alle kansen en Kinderdijk begon er weer in te geloven dat ze zomaar konden gaan winnen. Dit was ook te zien aan het spel en aan de gezichten. Voor Albatros stond er nogal wat op het spel en zij probeerde daarom nog wat te forceren.

De laatste tien minuten van het seizoen waren dan ook enorm spannend. Het grote aantal toeschouwers wat kwam kijken bij Kinderdijk ging achter hun team staan maar ook het publiek van Albatros geloofde er nog in. Na een zinderend slot waarbij beide teams vochten voor de punten ging Kinderdijk er met de winst vandoor en was Albatros diep teleurgesteld. Door dit verlies van Albatros werd Merwede kampioen.

Kinderdijk eindige door de winst dit seizoen op een vijfde plek en speelt na de zomervakantie dus nog steeds in de eerste klasse. Een goede prestatie. Dit was dit de laatste wedstrijd van coach Johan van Barneveldt. CKC Kinderijk wenst hem veel succes bij zijn nieuwe club.