CKC Kinderdijk houdt stand in eerste klasse

Sport 218 keer gelezen

KINDERDIJK • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag 26 mei met 22-12 gewonnen van Excelsior uit Delft. Een belangrijke winst, want daardoor mag het CKC 1 in de eerste klasse blijven.

Ondanks het prachtige weer, was er behoorlijk wat een publiek op de wedstrijd afgekomen. En zij werden snel beloond, binnen een minuut werd er al gescoord door Max. Na vier minuten benutte hij ook de eerste strafworp van de wedstrijd.

Twintig minuten voor rust, was CKC uitgelopen naar een 6-2 voorsprong. Door het warme weer werd er halverwege beide helften een extra drinkpauze ingelast. Excelsior kreeg na deze korte stop in de eerste helft de smaak te pakken en legde drie ballen in de korf: 6-5.

Na zes minuten in de tweede helft kreeg Kinderdijk een strafworp. Martijn, die in de eerste helft nog een strafworp mistte, scoorde, en daarmee werd het krachtsverschil tussen beide ploegen weer bevestigd: 13-7.

Met nog twaalf minuten op de klok scoorde Laura, na goed voorwerk van Marjolein, haar 4e punt raak. 18-10.

Ruim voor het eind van de wedstrijd was wel duidelijk dat de winst niet meer kon worden afgepakt door Excelsior. Zij miste te veel kansen en daardoor was handhaving in de eerste klasse een feit.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Martijn Kreuk letterlijk in het zonnetje gezet en kreeg een bos bloemen aangereikt door de voorzitter omdat hij zijn honderdste wedstrijd in CKC 1 speelde.